Stiri calde

Înainte de Sfânta Liturghie Scandal în altar la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa

În dimineaţa zilei de azi, la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa, înainte de Sfânta Liturghie, a avut loc o discuţie aprinsă între preoţi. Cearta s-a desfăşurat chiar în altar, iar mărul discordiei a fost o …. cruce.
 
Purtătorul de cuvânt al Arhipiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a povestit , pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că un diacon care fusese sancţionat disciplinar la Sibiu a venit să slujească la Constanţa. „Cu toate că nu primise binecuvântarea Arhiepiscopului Teodosie, a venit la caterdala să slujească. În altar, a luat dintr-o cutie crucea care aparţine Arhispiscopului Teodosie. Preotul Bogdan Chiriluţă i-a atras atenţia să pună crucea la loc în cutie, deoarece este a Înaltului. După mai multe replici, diaconul a pus crucea la loc în cutie“, a explicat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Eugen Tănăsescu.
 
Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, se află azi la Catedrala Episcopală din Huși, unde paarticipă la întronizarea noului Episcop al Husilor.
 
Cât priveşte diaconul acuzat de însuşirea crucii, acesta a declarat că aşteaptă să discute cu ÎPS Teodisie, iar ulterior va decide dacă face plângere la poliţie sau nu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.