Incendiul din Club Colectiv Arafat susține că bilanțul deceselor s-ar putea mări

 
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat ieri în cadrul unei emisiuni difuzate la Pro Tv, că încă există riscul de a se mai înregistra decese după tragicul incendiu din clubul Colectiv.
 
„Noi încă avem pacienți netransferabili, netransportabili, sunt pacienți critici care, chiar dacă am fi dorit și chiar dacă au locuri în alte țări să îi ducem, nu sunt transferabili. Înseamnă că acești pacienți pot să meargă către mai bine sau către mai rău. Asta înseamnă că încă, din păcate, nu putem să spunem că s-a terminat. Va începe perioada de complicații ale infecțiilor și ale altor tipuri de complicații la unii pacienți. De aici pot să spun că, din păcate, încă este posibil să mai avem decese în rândul celor care sunt în țară și în rândul celor care sunt în afara României”, a explicat Raed Arafat în cadrul emisiunii, potrivit agerpres.ro.
 
Secretarul de stat a recomandat celor care au fost prezenți în club în acea noapte și nu au suferit răni grave, sau care nu au trecut deloc pe la medic, că ar fi bine să se supună unui control medical.
 
„Dacă nu ai nimic, dacă nu simți nimic înseamnă că ești ok, dacă ai vreo problemă și simți că este vreo problemă te duci la medici, te consultă, te vede. Este posibil o perioadă unii să manifeste anumite probleme cum ar fi să tușească, să nu se simtă bine pulmonar, să aibă probleme, să facă mai ușor anumite infecții, dar asta cert trebuie atunci consultat”, a atenționat Arafat.  
 
Tot el a explicat ă răniții vor mai avea nevoie de sprijin încă cel puțin un an sau chiar doi pentru recuperarea fizică și psihică.  


Sursa foto: fanatik.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alianța Medicilor protestează împotriva lui Nicolae Banicioiu și Raed Arafat

09 Nov 2015 2026