Încep controale la cele aproximativ 300 de microhidrocentrale din România

 
Începând din această săptămână cele aproximativ 300 de proiecte de microhidrocentrale aflate pe teritoriul României vor fi verificate de echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, Administrației Naționale „Apele Române” și Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), a anunțat în această seară la Realitatea TV, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca - Palmer.
 
„Microhidrocentralele au înregistrat un boom până în anul 2012, când regulile după care se făceau erau un pic mai laxe. Din 2012 încolo s-au introdus în Strategia Energetică Națională și s-a mai limitat efectul acestora. În momentul de față avem aproximativ 300 de microhidrocentrale pentru care eu am dispus un control, începând de săptămâna asta. Mă preocupă acest subiect, sunt pro-energie verde, dar trebuie să vedem ce costuri avem pe biodiversitate, dacă pe râurile de munte impactul de mediu este mai mare decât beneficiile atunci trebuie să reanalizăm situația. Cred că s-au făcut și excese. Am solicitat în această săptămână o echipă de la Garda de Mediu, împreună cu Apele Române și cu Agenția pentru Protecția Mediului, să-mi analizeze dacă s-au respectat avizele de mediu și, dacă nu s-au respectat, va trebui să luăm măsurile necesare. E bine să știe lumea că de acum încolo cererea pentru microhidrocentrale a scăzut foarte mult. În clipa de față avem 6 solicitări de avizare, comparativ cu anii trecuți avem un trend descrescător (...) Delta Văcărești este un proiect care îmi este foarte drag. La ora actuală este în lucru Hotărârea de Guvern care va pune această zonă sub protecție ca și parc natural și cred că ar fi extraordinar pentru bucureșteni să aibă o oază de verdeață, de natură în inima orașului. Nu s-a întâmplat acest lucru atât de repede pe cât mi-am dorit eu pentru că sunt niște considerente procedurale legale care trebuie respectate până la capăt, astfel încât să fim siguri că ceea ce facem este absolut perfect legal”, a declarat Cristiana Pașca-Palmer la postul de televiziune. Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Barna Tanczos „Nu cred că putem transforma Programul "Rabla pentru electrocasnice" în program de cumpărare de televizoare“

03 Dec 2021 613

Declarația lui Stelian Ion despre cazul lui Costel Alexe, cercetat de DNA

05 Jan 2021 1092

Costel Alexe a demisonat din funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor. Cine îi va lua locul

05 Nov 2020 1332

Ministrul Costel Alexe, precizări legate de materialele sanitare, în contextul COVID-19

12 Mar 2020 1076

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, vizitează astăzi județul Constanța (galerie foto+video)

12 Mar 2020 1722

Plajele, verificate de ministrul Apelor şi Pădurilor Ce mesaj le-a transmis celor care au închiriat plaje. Se va lăsa cu amenzi! (galerie foto)

27 Apr 2018 2177

Victor Ponta, fost preşedinte al Partidului Social Democrat, a scăpat de amenda primită la Constanţa

16 Feb 2018 2234

Plajele, extinse cu 42 de hectare Ministrul Mediului, în vizită la Constanţa, speră că mizeria de la Modern va dispărea (galerie foto)

19 Mar 2016 2486

UPDATE 5. „Rămânem în continuare cu problema construirii pe spaţiile verzi“ Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, vizitează plajele recent reabilitate din Constanţa (galerie foto+video)

18 Mar 2016 2835

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, vizită de lucru la Constanța

17 Mar 2016 1662

Comunicat de presa Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor

21 Oct 2015 1175