Începând de mâine Tarifele la cazare pot creşte doar la recepţie

Preţurile pentru vacanţe nu se schimbă începând cu 1 iulie, pentru sejururile contractate prin agenţiile de turism membre ANAT, transmit reprezentanţii Asociaţiei de Promovare a Turismului Litoral-Delta Dunării (ALDD). Aceste tarife au fost negociate încă de la „Bursa Litoral” şi lansate în noiembrie 2013 în cadrul programului „Înscrieri Timpurii” (early-booking) şi rămân neschimbate pe toată durata sezonului estival 2014, se arată într-un comunicat al ALDD.
"Informaţiile referitoare la creşterea preţurilor se referă strict la preţul de la recepţie, pe care fiecare agent economic în parte (hotelier sau proprietar de vile ori pensiuni-n.red.) îl poate schimba după cum doreşte, în funcţie de diverşi factori, cum ar fi cererea din partea turiştilor sau agenţiilor de turism sau situaţia meteorologică", mai adaugă reprezentanţii ALDD. 
Altfel spus, reprezentanţii patronatelor din turism de pe litoral vor să combată informaţiile care explodează în fiecare an în presă, înainte de 1 iulie, referitor la majorarea tarifelor la cazare. Adevărul este, însă, undeva la mijloc. Într-adevăr, turiştii care şi-au contractat sejururi prin agenţii plătesc tarifele negociate toamna trecută. Însă turiştii de week-end, cei mai mulţi în ultimii ani pe litoral nu îşi iau aproape niciodată bilete la mare prin agenţiile de turism. Iar tarifele la cazare pentru cei care vin la mare şi se duc să ia o cameră pe loc, adică "la recepţie", cresc aproape fără excepţie la 1 iulie, fapt pe care comunicatul ALDD nu îl neagă. Este o practică împământenită de ani buni ca hotelierii să majoreze cu câteva procente tarifele la cazare la 1 iulie şi apoi cu alte câteva la 15 iulie, când începe vârful de sezon. Puţini au fost proprietarii de hoteluri care au renunţat la acest obicei chiar şi în anii de criză cumplită, atunci când litoralul a fost mai mult gol chiar şi în lunile iulie şi august. Tot la 1 iulie, majoritatea proprietarilor de terase "saltă" puţin preţurile la mâncare. La fel cresc tarifele şi la închirieri de ski-jet-uri, ambarcaţiuni de agrement ori alte mijloace de petrecere a vacanţei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patronatele din turism anunţă lansarea programului "Litoralul pentru toţi". Care vor fi tarifele la malul mării

19 May 2023 954

Programul "Litoralul pentru toți". Tarife de la 34 de lei pe noapte

20 May 2022 1421

Tarifele pe Valea Prahovei au scăzut după sărbători. Cât costă acum o cameră la un hotel de 4 stele

10 Jan 2022 1291

Au mărit nejustificat tarifele! Senatorul Mihu solicită controale de la Ministerul Turismului în unităţile de cazare care utilizează voucherele de vacanţă

05 Sep 2019 2384

Unde te poţi caza pe litoral Oferte şi tarife speciale la cazare de 1 Mai 2015 la mare

25 Apr 2015 3626

George Brezoi, secretar de stat “Ne aşteptăm ca hotelierii să reducă preţurile la cazare, aşa cum au declarat, cu 10%”

11 Dec 2014 1553

Vacanţele pe litoral s-au scumpit

15 Jul 2014 2415

Litoral Tv Tarife neschimbate pe litoral

01 Jul 2014 1673

EVENIMENTE LITORALUL ROMANESC SI DELTA DUNARII IN MINIVACANTA DE 1 MAI

26 Apr 2014 2214