Începe Festivalul Rowmania Fest, organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin

Rowmania Fest a ajuns la ediția a doua și se anunță două zile pline la Tulcea! Sâmbătă și duminică vor fi competiții de vâslit în canotcă pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concerte și târguri de proiecte de dezvoltare durabilă în Deltă, dar mai ales atmosfera de energie pozitivă pe care o degajă invariabil Ivan Patzaichin în tot ceea ce face, și pe care a reușit s-o facă marca înregistrată a acestui festival.

Vedetele acestei ediţii sunt canotcile de 10+1 (Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe), ambarcațiuni originale care au fost testate în edițiile de la Viena, Bratislava și Budapesta ale competiției„Danube Connection", a cărei etapă finală este acum la Tulcea. 

La fel ca la prima ediție, are loc o defilare pe Dunăre a lui Ivan Patzaichin, însoțit de doi dintre partenerii săi de competiție, Vasile Dîba și Toma Simionov. Campionii românii vor trage la rame alături de Wichmann Tamás (Ungaria) - medaliat olimpic și etern rival al lui Ivan Patzaichin.

Competiția internațională de canotcă 10+1 „Danube Connection" va avea o etapă locală sâmbătă, iar câștigătorii acesteia vor participa duminică la etapa finală, alături de echipajele finaliste în edițiile din Viena, Bratislava și Budapesta, desfășurate în cursul lunii iulie. La etapa locală vor lua parte peste zece bărci, printre care cea a pompierilor, a penitenciarului, a bloggerilor, a comunităţii ruşilor lipoveni, a organizaţiilor non-guvernamentale, a jurnaliștilor și, nu în ultimul rând, cantoca echipei festivalului, în formatul de 10+Ivan Patzaichin!

Rowmania promovează turismul de bun simț și mișcarea în aer liber pe jos, cu barca, cu bicicleta sau pe cal. De aceea, vom încerca să le avem pe toate la Festival, pentru că ne dorim o infrastructură verde atât pe uscat cât și pe apă. Sâmbătă ne vom bucura de oprirea în oraș a cicliștilor din European Cycle Tour (ECT), foști oficiali de nivel înalt din instituțiile europene, care au plecat pe 21 august de la Vidin (Bulgaria) în cea de-a treia etapă a turului lor „De la Pădurea Neagră la Marea Neagră", pe care o vor încheia la Tulcea. Duminică, după defilarea cailor de rasă de la Clubul Hipic Real Racing, va avea loc pe Dunăre competiția pescărească tradițională„Ivan Patzaichin", la care pot lua parte numai pescari autorizați din localitățile Deltei. În cursul după amiezii îi vom întâmpina pe maratoniștii din Tour International Danube (TID), care au plecat din Pădurea Neagră la jumătatea lunii iunie, și au vâslit în caiace și schifuri până la Tulcea, de unde vor pleca mai departe spre vărsarea Dunării în mare.

În fiecare zi vom avea spectacolul comunităților locale (dedicat minorităților etnice din nordul Dobrogei), iar seara proiecții de filme și concerte de rock n' row (Bandidos, Grimus, Foișorul de Folk, Partizan, Leo Iorga & Pacifica). Dintre filmele difuzate la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe, la începutul lui august, am ales pentru sâmbătă filmul lui Radu Jude, „Toată lumea din familia noastră", câștigătorul Trofeului Anonimul, iar pentru duminică seara „Piroga", regia Moussa Touré, film selecţionat în competiția de lungmetraj. Inaugurăm astfel un nou spațiu al Festivalului, Piața Civică, unde proiecțiile se vor desfășura în paralel cu concertele de pe Faleză.

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 530

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 350

Prima ediție a Festivalului Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, deschisă la Tulcea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 480

Neversea caută peste 1.000 de voluntari pentru cea de-a șasea ediție de festival de la Constanța

18 Apr 2024 618

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 439

„Techirghiol 2024 – Glasul Speranțelor“, Editiția XXIII, organizată de Iory’s Travel World SRL, cu peste 33.000 de euro (DOCUMENT)

09 Apr 2024 629

Biblioteca Județeană Constanța Festivalul European Latin Grec ediția 2024 - „Adunarea femeilor” de Aristofan (VIDEO)

22 Mar 2024 506

A doua ediție a festivalul Massif a fost un succes. Peste 43.000 de participanți în cele 4 zile de festival

18 Mar 2024 637

Cumpărări directe Constanța Primăria Ciobanu, contract de 45.000 de euro cu Danezu Music SRL pentru un festival de trei zile (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 621

Biroul pentru ImigrăriPolițiștii de imigrări au fost prezenți la festivalul ”Massif-Winter Festival” din Poiana Brașov

18 Mar 2024 432

Festivalul Massif Stațiunea Poiana Brașov, pentru a treia zi consecutiv, centrul distracției pentru peste 17.000 de fani (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 633

Peste 12.000 de participanți în cea de-a doua zi a festivalului Massif

16 Mar 2024 578

Peste 10.000 de fani s-au bucurat alături de artiștii preferați în prima zi de MASSIF

15 Mar 2024 441

Peste 1.000 de angajați ai MAI se vor asigura că festivalul Massif se desfășoară în condiții de maximă siguranță

13 Mar 2024 681

Trei zile până la cel mai așteptat festival de la munte din România, Massif! Ce trebuie să știi înainte să ajungi la eveniment

12 Mar 2024 543