Începe nebunia în Constanţa. Pasajul rutier de la Pod butelii intră în reparaţii capitale

Primăria Muncipiului Constanţa a emis ieri, 2 octombrie, certificatul de urbanism numărul 3.407, la solicitarea Municipiului Constanţa, pentru adresa bulevardul Aurel Vlaicu, fără număr, zona IC Brătianu, din Constanţa.

Documentul a fost eliberat pentru efectuarea de „reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei”.


Certificatul de Urbanism la care facem referire are o valabilitate de 24 de luni cu posibilitatea de a fi prelungit.

Reamintim că în şedinţa de Consiliu Local din 28 mai anul acesta, consilierii locali din Constanţa au votat un proiect de hotărâre prin care Podul de la Butelii a fost trecut din gestiunea SC Confort Urban SRL în gestiunea Primăriei Constanţa, pentru investiţii. După ce lucrările vor fi terminate, pasajul va trece, din nou, în administrarea Confort Urban.
Prin Adresa nr. 4393/28.05.2015, SC Confort Urban solicita Primăriei Constanţa preluarea din gestiune a Pasajului Cumpenei, care face legătura între bulevardul I.C. Brătianu şi bulevardul Aurel Vlaicu, aflat în administrarea societăţii, potrivit HCL 63/2013. Pe acest sector de drum, Confort Urban a solicitat aprobarea unor lucrări de întreţinere şi reparaţii curente - turnarea unui strat de uzură de patru centimetri cu aşternere mecanică şi mixtură asfaltică, precum şi montarea unor marcaje rutiere.

Totodată mai amintim că, în urmă cu un an, Mugur Voinescu, inginer-şef al Departamentului de Producţie din cadrul societăţii Confort Urban SRL, preciza că Podul de la Butelii va fi inclus într-un program de reabilitare în anul care urma. „Podul va fi închis pentru reparaţii anul viitor sau peste doi ani“, spunea acesta. El susţinea că, pentru acest obiectiv de investiţii, vor fi alocate fonduri de la bugetul local.
„Banii pentru reabilitare vor fi prevăzuţi în bugetul pe anul viitor. Nu am putut să intervenim atâta timp cât Podul IPMC era în reparaţii. Suntem în măsură să intervenim pentru reabilitarea Podului de la Butelii după finalizarea lucrărilor la Podul IPMC“, explica, atunci, Mugur Voinescu.
În privinţa Podului de la Butelii, se are în vedere scoaterea în totalitate a şinei de tramvai, decopertarea şi refacerea izolaţiei, precum şi reabilitarea covorului asfaltic.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Din zona...

03 Oct, 2015 08:58

In sfarsit ! Sa speram ca nu se intampla ca la podul IPMC - sa se depaseasca cu ani buni termenul de finalizare a lucrarii...Poate se fac si cai de acces pietoni cu aceasta ocazie ?!

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.