Începe o nouă etapă a recensământului auto RAJDP Constanţa efectuează acţiunea prin personal şi dotare proprii

 
O nouă etapă a recensământului auto se va desfăşura mâine. La fiecare cinci ani, pe plan european se desfăşoară acţiunea de înregistrare a traficului rutier, ce constă în numărarea tuturor vehiculelor ce trec printr-un punct de recensământ, înregistrarea fiind principala metodă folosită în tehnica traficului rutier în scopul determinării celor mai importante caracteristici ale acestuia. Prin înregistrarea circulaţiei rutiere pe drumurile publice sunt determinate repartiţia şi evoluţia în timp a traficului de vehicule de marfă şi persoane pe reţeaua de drumuri publice interurbane (drumuri naţionale, drumuri judeţene, drumuri comunale) din România şi stabilirea gradului de solicitare din trafic a reţelei.
 
Pe baza datelor rezultate, sunt stabilite planificarea şi proiectarea investiţiilor rutiere, planificarea lucrărilor de întreţinere şi repararea drumurilor, programele pentru investiţiile rutiere. Aşa cum arăta directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian-George Gâmbuţeanu, prin recensământul auto, se stabileşte şi se urmăreşte dinamica traficului pe reţeaua rutieră, iar pe baza lui se elaborează statisticile cu caracter naţional şi internaţional în legătură cu evoluţia şi distribuţia traficului pe reţeaua rutieră. „Recensământul auto determină elaborarea studiilor pentru evaluarea calităţii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier şi a impactului asupra mediului, în conformitate cu prevederile legale în domeniul calităţii aerului corespunzătoare legislaţiei UE în domeniu, a declarat directorul general al RAJDP, precizând că înregistrarea circulaţiei rutiere determină efectuarea inclusiv a studiilor privind hărţile de zgomot.
 
Atribuţiile şi responsabilităţile în organizarea şi coordonarea activităţii de recensământ a circulaţiei pe drumurile din judeţul nostru revin Consiliului Judeţean Constanţa. În calitate de administrator al reţelei de drumuri judeţene, RAJDP Constanţa efectuează acţiunea de recensământ auto prin personal şi dotare proprii, în baza „Programului cu obiective şi lucrări de drumuri“ pe anul 2015 al CJC, la nivelul judeţului Constanţa funcţionând 49 de posturi de recenzare. Acţiunea se va repeta pe 8 octombrie, 11 noiembrie şi 14 noiembrie 2015, în acelaşi interval orar: 6-20. Pe fişele de recenzie sunt înregistrate toate vehiculele pe roţi: biciclete, motociclete, autoturisme, microbuze, autocamioane, remorchere, TIR-uri, autobuze, autocare, tractoare, inclusiv vehicule cu tracţiune animală. 



Sursa foto: economica.net
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.