Incredibila aventură a unui britanic pe Vârful Moldoveanu Cum a reuşit să rămână în viaţă după ce a fost prins sub două avalanşe de zăpadă

     În 2003,  Ken Jones un student în  vârstă de 26 de ani  de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie, a venit să viziteze munții din România. Tânărul s-a aventurat să escaladeze  de unul singur Vârful Moldoveanu. Din nefericire, acesta a fost surprins de două avalanșe. În timpul celei de-a doua a căzut, și-a fracturat bazinul și un picior, a petrecut pe munte trei nopți și patru zile la temperaturi de îngheț, fiind convins că va muri.

     A reușit în cele din urmă să ajungă într-un sat transilvănean, de unde a fost dus la spital, medicii reușind să-i salveze piciorul. Starea lui era însă în continuare critică din cauza ulcerului gastric care, din cauza stresului, s-a agravat. A fost supus unei intervenții chirurgicale, în timpul căreia i-au fost eliminate două treimi din stomac.
        Medicii din România, dar și cei din Marea Britanie, i-au spus că își va petrece tot restul vieții într-un scaun cu rotile. Jones însă a reușit să se recupereze, practicând ciclismul, iar la 37 de ani este antrenor la propria sală de fitness, unde îi ajută pe cei care au suferit diverse accidente să se recupereze mai repede.

    Actualmente, Jones trăiește într-un sat toscan alături de soția lui și fiica acestora în vârstă de  șapte luni. La 11 ani de nefericitul eveniment, acesta s-a decis să scrie o carte în care relatează prin ce a trecut în anul 2003 în munții din România. Deși încă îi este greu să vorbescă despre ce i s-a întâmplat, cartea este una plină de suspans, care povestește istoria unui student aventurat de unul singur în Masivul Făgăraș, județul Argeș, România. Protagonistul este surprins de o avalanșă, după care petrece trei ore în apa aproape înghețată a unui râu. În cea de-a doua noapte acesta alunecă 1500 de metri, fracturându-și bazinul și un picior.
În final ajunge într-un mic sătuc, unde deși străin, este tratat ca o celebritate, localnicii îi oferă votca pentru ai ameliora durerile, iar una dintre fete îi spune că vrea să fie prietena lui.
    Ajuns în cele din urmă la spital, medicii îl întreabă dacă crede în Dumnezeu, pentru că, spun ei, ar fi primul pacient care este adus viu într-o stare atât de gravă: ,,Este un miracol că încă sunteți în viață", a adăugat medicul care l-a tratat. Șirul povestirii continuă cu discuția dintre mama protagonistului și medicul anestezist, care la întrebarea acesteia dacă fiul ei va supraviețui, îi spune că îi pare rău, și o îmbrăcișează.
   Protagonistul trece cu brio de intervenție și urmează ani de recuperare și mai multe intervenții.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.