Indonezia Cel puţin cinci persoane au murit după ce un avion militar s-a prăbușit într-un cartier locuit (video)

Un avion indonezian militar de tip Hercules C-130, la bordul căruia se aflau 12 membri ai echipajului, s-a prăbuşit, astăzi, într-un cartier locuit din Medan, al treilea cel mai populat oraş din ţară, iar cel puţin cinci persoane au murit, a anunţat un oficial de la un spital, relatează AP online. Un purtător de cuvânt al Spitalului Adam Malik, Sairi M. Saragih, a declarat că instituţia a primit cel puţin cinci cadavre. Comandantul operaţiunilor Forţelor aeriene Agus Dwi Putranto a declarat pentru un post de televiziune că la bord se aflau 12 membri ai echipajului.
Avionul s-a prăbuşit cu puţin înainte de prânz, la doar câteva minute după ce a decolat de la baza aeriană Soewondo. Comandantul Forţelor aeriene, mareşalul Agus Priatna, a declarant, pentru postul MetroTV, că avionul, aflat în serviciu din 1964, ar fi putut să aibă o problemă tehnică. El a spus că pilotul a cerut permisiunea să revină la baza de la Soewondo, dar că avionul a virat la dreapta şi s-a prăbuşit la două minute după decolare, lovind o clădire.
În 2005, un avion de tip Boeing 737 aparţinând companiei Mandala Airlines s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Medan's Polonia, într-o zonă rezidenţială aglomerată, omorând 143 de persoane, dintre care 30 de la sol. Medan are o populație de aproximativ 3,4 milioane de locuitori și este al treilea cel mai populat oraş din Indonezia după capitala Jakarta şi Surabaya.

Sursa foto: telegraph.co
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.