Industria și cercetarea din România va beneficia de 5,3 milioane de euro

 
Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu a obținut, astăzi o finanțare suplimentară de 5,3 milioane de euro pentru industria și cercetarea din România, precum și pentru sectorul digital din Europa.
 
Fondurile sunt asigurate prin intermediul a trei proiecte pilot și două acțiuni pregătitoare gândite și inițiate de eurodeputatul PSD și validate de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.
 
Din întreaga sumă, 4 milioane vizează în mod direct și exclusiv industria şi cercetarea românească, în timp ce restul de 1,3 milioane de euro se referă la dezvoltarea sectorului IT, iar la acestea se mai adaugă proiectul său pilot în valoare de 1 milion de euro, aflat deja în curs de implementare și referitor la creșterea accesului la servicii de Sănătate în mediul rural.
 
Astfel, în total, europarlamentarul PSD a reușit să obțină 6,3 milioane de euro în primul an de mandat.
 
Victor Negrescu a explicat ce înseamnă concret și ce avantaje aduce fiecare inițiativă în parte.
 
„Sunt foarte mulțumit că am reușit să aduc bani pentru România apelând la acest mecanism al proiectelor pilot oferit de Parlamentul European! Astăzi, inițiativele mele s-au votat în cadrul Comisiei pentru Bugete, ceea ce înseamnă că, în scurt timp, aceste milioane de euro se vor traduce în avantaje concrete pentru români, dar și pentru sectorul IT din UE.
 
Majoritatea proiectelor pilot pe care le-am introdus vizează în mod direct România și se referă la: dezvoltarea fabricilor inteligente și retehnologizarea zonelor afectate de dezindustrializare; utilizarea noilor tehnologii și a instrumentelor digitale în educație; stimularea competențelor digitale pentru a produce noi profesii, noi metode de învățământ și noi locuri de muncă; îmbunătățirea educației privind plata taxelor online și combaterea evaziunii prin mediul digital; specializări inteligente la nivel regional, care să lege mai bine bursa joburilor competitive cu pregătirea forței de muncă”, a detaliat Victor Negrescu.
 




Sursa foto: amosnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cutremur în România! Iată magnitudinea seismului

24 Apr 2024 637

Cadre didactice de la Universitatea Ovidius din Constanța vor preda cursuri de educație juridică și administrativă în școli

22 Apr 2024 367

IPJ Constanța Șicanare-n trafic, urmată de amenințare cu pistol, la Eforie Sud

19 Apr 2024 604

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 574

Descoperiri arheologice importante la Hotelul Intim Constanța Urme de locuire din vechiul Tomis găsite sub clădirea din Peninsulă (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 4792

Armă confiscată de la un bărbat din Constanța! Ce au constatat polițiștii

11 Apr 2024 513

Licitații publice CJC a suplimentat cu 10% contractul pentru documentațiile care vor sta la baza reabilitării sitului arheologic de la Cetatea Histria (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 557

Expert Chim Consum SRL, cu mai multe contracte publice, cere să intre în insolvență!

09 Apr 2024 671

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a închiriat un spațiu de depozitare. Cine îl pune la dispoziție (DOCUMENT)

09 Apr 2024 483

Acțiunea Blocada în județul Constanța Șofer prins la volan, în prag de comă alcoolică

09 Apr 2024 526

Eclipsă totală de soare! De unde poate fi văzută! Anunțul NASA

08 Apr 2024 1093

Cumpărări directe Pambu Security Service SRL va livra sistem video de supraveghere Institutului pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor din Constanța!

07 Apr 2024 405

Descoperire macabră în apropierea Autostrăzii A1! Cadavrul unei femei găsit pe un câmp! Polițiștii și procurorii fac cercetări

06 Apr 2024 680

Studiu Peste 60% dintre copiii din România merg vara în tabere

06 Apr 2024 424

Guvernul RomânieiActele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 4 aprilie 2024

05 Apr 2024 345