Stiri calde

UPDATE "Inima Reginei Maria", un nou spectacol la Teatrul de Stat Constanţa

În aceste momente, creatorii spectacolului "Inima Reginei Maria" susţin o conferința de presă la Teatrul de Stat Constanţa.

Spectacolul reprezintă demersul Teatrului de Stat Constanţa pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, prin rememorarea Reginei Maria a României, cea care a avut un rol determinant în parafarea Unirii de către marile puteri ale lumii. Din câte avem ştiinţă, este singura producţie de teatru pe această temă, care nu are caracter ocazional, ci va rămâne în repertoriul teatrului şi va fi reprezentată în continuare.

Distribuţia este alcătuită din actori ai Teatrului de Stat Constanţa și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, iar scenariul a fost realizat de unul dintre cei mai apreciaţi romancieri contemporani, Radu Aldulescu, după jurnalele Reginei Maria.

Teatrul de Stat Constanţa invită constănţenii la spectacolul INIMA REGINEI MARIA, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea, începând cu 8 decembrie 2018, iar publicul doritor va putea fi prezent la una dintre reprezentaţiile din weekendul 7 – 9 decembrie (7 decembrie – avanpremieră, 8 decembrie – premieră, 9 decembrie – a treia reprezentaţie). Spectacolele vor începe la ora 19.00.

UPDATE: În cadrul conferinţei s-a discutat despre importanţa piesei şi despre faptul că aceasta va intra în repertoriul teatrului. Acest lucru este o premieră fără precedent. De obicei, astfel de piese se joacă doar în perioada aniversară.

Mirela Pană: "Piesa este un proiect ce susține centenarul. Proiect la nivel național. Este singura producție de teatru gândită su concepută special concepută pentru centenar."

Alina Hiristea, regizorul piesei: "Acest personaj al Reginei Maria m-am gândit că ar putea prinde viaţă pe scenă. Această femeie nu a fost româncă dar a fost mai patronată decât mulţi alţii. Piesa a plecat de la întrebarea Ce s-ar întâmpla dacă Regina Maria s-ar uita în ochii noștri."

Radu Aldulescu, autorul piesei: "Este o distopie a ceea ce s-a întâmplat acum 100 de ani din spre trecut spre prezent şi viitorul nostru.

Liviu Manolache: "Cei care vor veni la spectacol trebuie să o facă. Să vină să vadă finalul incendiar simplu şi dureros. Sunt adevărurile existenței noastre. E un spectacol concentrat care pornește de la secolul trecut şi care ajunge la timpul prezent."

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacolul „Inima Reginei Maria” pus în scenă la Teatrul de Stat Constanța de Ziua Regalității (galerie foto)

08 May 2019 376

Revista presei locale

23 Feb 2019 692

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 738

„Inima Reginei Maria” cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat Constanța revine să încânte publicul constănțean

17 Jan 2019 669

„Inima Reginei Maria” revine la Teatrul de Stat Constanța

07 Jan 2019 732

Două comedii și o piesă cu iz istoric în ultimul weekend din acest an la Teatrul de Stat Constanța

11 Dec 2018 804

„Inima Reginei Maria”, un spectacol-oglindă care te așază în faţa unei mentalităţi a vremurilor vechi pus în practică astăzi.

10 Dec 2018 868

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

07 Dec 2018 930

Spectacolul "Inima Reginei Maria", la Teatrul de Stat Constanţa

04 Dec 2018 911

Invitație la teatru. Intrarea liberă la Teatrul de Stat Constanţa de Ziua Naţională a României. Ce piesă va fi pusă în scenă (galerie foto)

26 Nov 2018 624

Inima Reginei Maria va fi așezată în Salonul de Aur al Castelului Pelișor

23 Sep 2015 686

Comunicat de presă - Guvernul României Inima Reginei Maria va sta la Castelul Peleș

23 Sep 2015 523

Caseta de argint în care a fost transportată inima Reginei Maria, expusă la bordul Fregatei Ceremonie militară şi religioasă în Portul Militar Constanţa (galerie foto+video)

11 Sep 2015 1432

Revista presei locale

11 Sep 2015 2889

Eveniment inedit la bordul fregatei Regina Maria

10 Sep 2015 887