Stiri calde

UPDATE "Inima Reginei Maria", un nou spectacol la Teatrul de Stat Constanţa

În aceste momente, creatorii spectacolului "Inima Reginei Maria" susţin o conferința de presă la Teatrul de Stat Constanţa.

Spectacolul reprezintă demersul Teatrului de Stat Constanţa pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, prin rememorarea Reginei Maria a României, cea care a avut un rol determinant în parafarea Unirii de către marile puteri ale lumii. Din câte avem ştiinţă, este singura producţie de teatru pe această temă, care nu are caracter ocazional, ci va rămâne în repertoriul teatrului şi va fi reprezentată în continuare.

Distribuţia este alcătuită din actori ai Teatrului de Stat Constanţa și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, iar scenariul a fost realizat de unul dintre cei mai apreciaţi romancieri contemporani, Radu Aldulescu, după jurnalele Reginei Maria.

Teatrul de Stat Constanţa invită constănţenii la spectacolul INIMA REGINEI MARIA, de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea, începând cu 8 decembrie 2018, iar publicul doritor va putea fi prezent la una dintre reprezentaţiile din weekendul 7 – 9 decembrie (7 decembrie – avanpremieră, 8 decembrie – premieră, 9 decembrie – a treia reprezentaţie). Spectacolele vor începe la ora 19.00.

UPDATE: În cadrul conferinţei s-a discutat despre importanţa piesei şi despre faptul că aceasta va intra în repertoriul teatrului. Acest lucru este o premieră fără precedent. De obicei, astfel de piese se joacă doar în perioada aniversară.

Mirela Pană: "Piesa este un proiect ce susține centenarul. Proiect la nivel național. Este singura producție de teatru gândită su concepută special concepută pentru centenar."

Alina Hiristea, regizorul piesei: "Acest personaj al Reginei Maria m-am gândit că ar putea prinde viaţă pe scenă. Această femeie nu a fost româncă dar a fost mai patronată decât mulţi alţii. Piesa a plecat de la întrebarea Ce s-ar întâmpla dacă Regina Maria s-ar uita în ochii noștri."

Radu Aldulescu, autorul piesei: "Este o distopie a ceea ce s-a întâmplat acum 100 de ani din spre trecut spre prezent şi viitorul nostru.

Liviu Manolache: "Cei care vor veni la spectacol trebuie să o facă. Să vină să vadă finalul incendiar simplu şi dureros. Sunt adevărurile existenței noastre. E un spectacol concentrat care pornește de la secolul trecut şi care ajunge la timpul prezent."

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două comedii și o piesă cu iz istoric în ultimul weekend din acest an la Teatrul de Stat Constanța

11 Dec 2018 400

„Inima Reginei Maria”, un spectacol-oglindă care te așază în faţa unei mentalităţi a vremurilor vechi pus în practică astăzi.

10 Dec 2018 405

Iată ce spectacole vă oferă instituțiile culturale din Constanța în acest weekend

07 Dec 2018 524

Spectacolul "Inima Reginei Maria", la Teatrul de Stat Constanţa

04 Dec 2018 503

Invitație la teatru. Intrarea liberă la Teatrul de Stat Constanţa de Ziua Naţională a României. Ce piesă va fi pusă în scenă (galerie foto)

26 Nov 2018 368

Inima Reginei Maria va fi așezată în Salonul de Aur al Castelului Pelișor

23 Sep 2015 655

Comunicat de presă - Guvernul României Inima Reginei Maria va sta la Castelul Peleș

23 Sep 2015 487

Caseta de argint în care a fost transportată inima Reginei Maria, expusă la bordul Fregatei Ceremonie militară şi religioasă în Portul Militar Constanţa (galerie foto+video)

11 Sep 2015 1348

Revista presei locale

11 Sep 2015 2830

Eveniment inedit la bordul fregatei Regina Maria

10 Sep 2015 815

Eveniment deosebit la bordul fregatei Regina Maria

10 Sep 2015 751

Ştiaţi că...? Pe 18 iulie, Regina Maria a României... (galerie foto)

18 Jul 2014 3161

Libertatea Sergiu Nicolaescu povesteşte că a descoperit o casetă cu rămăşiţele regale, la o filmare la Bran «Directorul muzeului a pus mâna pe inima reginei!»

29 Oct 2010 1421