Stiri calde

Înșelăciuni prin WhatsApp. Cum au fost păcăliţi utilizatorii acestui serviciu

Numeroși utilizatori ai aplicației de comunicații WhatsApp au fost păcăliți să descarce versiunea 'WhatsApp Gold', aparent o versiune "exclusivă" sau "premium" a aplicației care însă nu face decât să infecteze telefoanele sau tabletele pe care este instalată cu malware, conform unui material publicat de cotidianul britanic The Independent.
 
Mai mulți utilizatori ai aplicației WhatsApp au reclamat faptul că au primit mesaje prin care erau îndemnați să descarce aplicația prin intermediul site-ului "WhatsApp Gold", site al cărui link era distribuit prin mesaje. Escrocii susțineau că acest site a fost anterior disponibil doar pentru celebrități și oameni politici de top.
 
Facilitățile suplimentare ale serviciului "WhatsApp Gold" includeau posibilitatea de a transmite simultan sute de fotografii, seturi noi de emoticoane, posibilitatea de apel video, caracteristici de securitate superioare variantei normale a aplicației și mult mai multe opțiuni de personalizare.
 
Totul este însă o înșelăciune, relatează Agerpres. Descărcarea variantei Gold de pe site nu face decât să infecteze telefonul sau tableta cu malware. Această înșelăciune a fost practicată în trecut și sub numele de "WhatsApp Plus".
 
Cea mai bună modalitate de a evita escrocheria WhatsApp Gold sau Plus, sau orice altă înșelăciune de acest tip, este de a ignora și șterge orice mesaj prin care ești invitat să o încerci, să o descarci și să o instalezi etc. De asemenea reprezentanții WhatsApp mai recomandă evitarea descărcării de aplicații din alte surse decât Google Play Store sau App Store.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Tudorel Dogaru Poliția Locală Constanța va avea un număr de telefon scurt

15 Sep 2018 4733

Incendii violente în Grecia. Nu sunt cetățeni români afectați. Ce recomandă ministrul Afacerilor Externe

25 Jul 2018 717

WhatsApp, modificare importantă. Utilizatorii nu vor mai putea folosi o funcție a aplicației

20 Jul 2018 1873