Înșelăciuni prin WhatsApp. Cum au fost păcăliţi utilizatorii acestui serviciu

Numeroși utilizatori ai aplicației de comunicații WhatsApp au fost păcăliți să descarce versiunea 'WhatsApp Gold', aparent o versiune "exclusivă" sau "premium" a aplicației care însă nu face decât să infecteze telefoanele sau tabletele pe care este instalată cu malware, conform unui material publicat de cotidianul britanic The Independent.
 
Mai mulți utilizatori ai aplicației WhatsApp au reclamat faptul că au primit mesaje prin care erau îndemnați să descarce aplicația prin intermediul site-ului "WhatsApp Gold", site al cărui link era distribuit prin mesaje. Escrocii susțineau că acest site a fost anterior disponibil doar pentru celebrități și oameni politici de top.
 
Facilitățile suplimentare ale serviciului "WhatsApp Gold" includeau posibilitatea de a transmite simultan sute de fotografii, seturi noi de emoticoane, posibilitatea de apel video, caracteristici de securitate superioare variantei normale a aplicației și mult mai multe opțiuni de personalizare.
 
Totul este însă o înșelăciune, relatează Agerpres. Descărcarea variantei Gold de pe site nu face decât să infecteze telefonul sau tableta cu malware. Această înșelăciune a fost practicată în trecut și sub numele de "WhatsApp Plus".
 
Cea mai bună modalitate de a evita escrocheria WhatsApp Gold sau Plus, sau orice altă înșelăciune de acest tip, este de a ignora și șterge orice mesaj prin care ești invitat să o încerci, să o descarci și să o instalezi etc. De asemenea reprezentanții WhatsApp mai recomandă evitarea descărcării de aplicații din alte surse decât Google Play Store sau App Store.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

WhatsApp nu va mai fi accesibil pe mai multe telefoane mobile. Lista dispozitivelor care nu vor mai fi compatibile cu aplicația

17 Feb 2024 678

Constanța Primarul Vergil Chițac despre relocarea cartierului social Henri Coandă - „Elaborăm documentația de urbanism pentru un teren situat în zona industrială“

14 Feb 2024 1060

Știri Constanța Chițac, uimit de numărul de constănțeni implicați în sesiunile active de întrebări și răspunsuri

03 Feb 2024 744

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac - „Începând de astăzi devine activ canalul meu de WhatsApp“

26 Jan 2024 737

Primarul Vergil Chițac vrea să comunice cu constănțenii printr-un canal de Whatsapp

21 Jan 2024 821

Aplicația WhatsApp devine tot mai expusă riscului de escrocherii. Ce să faci când te sună un număr internațional

20 Jan 2024 1726

Ţi-ai pierdut accesul la contul de social media şi nu ştii ce paşi trebuie să urmezi pentru recuperarea lui? DNSC te ajută

27 Dec 2023 888

Motivare Daune morale pentru o profesoară, din Cluj, insultată în mediul online de doi elevi!

13 Nov 2023 849

WhatsApp nu va mai funcționa pe mai multe modele de telefoane. Iată care sunt acestea

16 Sep 2023 1315

Meta lansează Channels, un nou produs disponibil pe platforma sa de mesagerie WhatsApp. Detalii

14 Sep 2023 798

WhatsApp implementează mesajele video! Detalii

28 Jul 2023 983

WhatsApp va adăuga noi funcții! Cum îi vor ajuta pe utilizatori aceste actualizări

21 Jun 2023 1403

IGSU atenționează cetățenii cu privire la distribuirea masivă a unui Fake News

28 May 2023 960

Vaccinări false, la Constanța! Asistentă medicală, condamnată pentru luare de mită. Pedepse și pentru cei care și-au cumpărat certificate verzi. Dosarul, în apel

15 May 2023 2247

Imagini pornografice distribuite pe un grup de Whatsapp Dosar cutremurător soluționat printr-un acord de recunoaştere a vinovăţiei!

07 Feb 2023 1924