Inspecția Judiciară, ”cea mai performantă spălătorie de rufe murdare din țară”

 
Sindicatul Polițiștilor din România "Diamantul" îi acuză pe judecători că ignoră legea, iar Inspecția Judiciară ar fi ”cea mai performantă spălătorie de rufe murdare din țară”.
 
”Pentru cei care au iluzii, care se miră de ce judecătorii ignoră legea pe care sunt chemați să o aplice, de ce nu fac " dreptate" când e vădită, de ce unii pierd și alții câștigă în cauze similare, chiar la aceleași instanțe....în linkul de mai jos, veți avea ocazia să observați că Inspecția Judiciară a magistraților este cea mai performantă spălătorie de rufe murdare din țară, pe banii prostovanilor care finanțează cu taxe și impozite un sistem judiciar la pământ.
În 2015, din 7216 sesizări disciplinare depuse împotriva unor magistrați ( judecători și procurori), au fost admise 0,71 %. !!!
5751 sesizări au fost "clasate" chiar fără desfăşurarea cercetării disciplinare, cică în baza unor verificări prealabile. În fapt, aici este zona unde se spală rufele pe neve.
Astea sunt de obicei soluţiile în care Inspecţia Judiciară pretinde mincinos că nu poate cerceta modul în care au judecat judecătorii deşi la art. 98 din Legea 303/2004 sunt prevăzute că abateri disciplinare ce pot fi săvârşite de judecători:
 
ş) nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale ori a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii;
t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.
 
Iar la art. 99 indice 1. se prevede:
(1) Există rea-credinţă atunci când judecătorul sau procurorul încalcă cu ştiinţă normele de drept material ori procesual, urmărind sau acceptând vătămarea unei persoane.
(2) Există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual.
___________
 
Să fie oare Inspecția Judiciară cea mai tare din țară sau îi bat la fund ai noștri (Direcția de Control Intern din MAI și sora mai mică de la IGPR, condusă de priceputul Sandu Tudorel)? Voi ce credeți? http://juri.ro/inspectia-judiciara-bilantul-de-activitate-pe-2015


Reacția sindicaliștilor a apărut după ce Inspecția Judiciară, condusă de inspectorul-şef Lucian Netejoru şi de inspectorul-şef adjunct Gheorghe Stan, şi-a prezentat, ieri, raportul de activitate aferent anului 2015.

Şedinţa de bilanţ a avut loc la Cercul Militar din Bucureşti, în prezenţa preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Livia Stanciu, a conducerii CSM, a procurorului general interimar al României, Bogdan Licu, şi a unor reprezentanţi ai parchetelor şi instanţelor din ţară.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 474

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 613

Judecătoria Mangalia, termen nou azi în dosarul tragediei de la 2 Mai! Matei Vlad Pascu, judecat pentru moartea a doi tineri (VIDEO)

13 Mar 2024 797

Pe înțelesul tuturor Cât ar putea dura verificările Inspecției Judiciare în cazul Ioanei Ancuța Popoviciu, judecătorul din dosarul lui Vlad Pascu

27 Feb 2024 1200

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia! A întrebat dacă Sebi, decedat în accidentul de la 2 Mai, este în sală

23 Feb 2024 3029

Foștii procurori – inspectori judiciari Adina Florea și Silviu Ciocoiu, răspuns negativ de la Tribunalul Constanța (MINUTA)

12 Feb 2024 978

Fostul magistrat Adina Florea, victorie la Curtea de Apel Constanța! (MINUTA)

29 Jan 2024 1915

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul deschis de fostul procuror constănțean Adina Florea Inspecției Judiciare

15 Jan 2024 1041

Fostul procuror Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Tribunalul Constanța a declinat dosarul

15 Dec 2023 881

Proces cu fostul magistrat Adina Florea și Inspecția Judiciară la Curtea de Apel Constanța. Dosarul, amânat de judecători

28 Nov 2023 916

UPDATE - Ce spune magistratul Șeful unui parchet din Constanța, vizat de o acțiune disciplinară

09 Oct 2023 1228

Cunoscutul magistrat Adina Florea, victorie împotriva Inspecției Judiciare, la Constanța! Primele nemulțumiri

04 Oct 2023 3419

Judecător din Constanța, suspendat din funcție pentru șase luni! Ce spune Inspecția Judiciară

08 Sep 2023 2784

Știri justiție Constanța Fostul magistrat Adina Florea câștigă la Constanța procesul cu Inspecția Judiciară (MINUTA)

07 Sep 2023 2005

Procurorul Nicoleta Rhfir, din Parchetul Tribunalului Constanța, undă verde de la CSM pentru pensionare

24 Aug 2023 798