Stiri calde

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, la ceas aniversar. Ce activități sunt organizate cu această ocazie

Jandarmii constănţeni sărbătoresc, pentru al şaptelea an, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa „Mihail Kogălniceanu”, stabilită pentru 26 iulie.

Potrivit IJJ Constanța, pentru a celebra cum se cuvine această zi importantă din istoria jandarmeriei constănţene, vor fi organizate o serie de activităţi, astfel:
 
Joi 26 iulie a.c., cu începere de la ora 08.15 , în prezenţa personalului de la reşedinţa inspectoratului,  se va arbora Drapelul României, în acordurile Imnului Naţional.

Activităţile vor continua cu acordarea de recompense (diplome de merit, citare prin ordin de zi pe unitate, felicitări şi mulţumiri) din partea conducerii inspectoratului, pentru ofiţerii şi subofiţerii care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în activitate, iar de la ora 09.00 la capela unităţii va avea loc slujba de Te-Deum.
 
Tot cu acest prilej, începând cu ora 11.00, va avea loc o vizită la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, organizată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa pentru copiii jandarmilor constănţeni. 

”Invitaţii noştri vor avea astfel ocazia să se familiarizeze cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română,  tototdată fiindu-le prezentată şi o temă referitoare la Centenarul Marii Uniri 1918-2018. Tot legat de Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, cu sprijinul Asociaţiei Sportive Jandarmii Dobrogea Constanţa şi I.P.A. Regiunea 3 Constanţa, în perioada 20-20 iulie 2018 a fost organizat şi un concurs de pescuit sportiv, unde colegii noştri şi-au etalat calităţile de pescari, la final competiţiei peştii capturaţi fiind eliberaţi, în prezenţa arbitrilor competiţiei. Indiferent de misiunea pe care o executăm, profesionalismul şi principialitatea, echidistanţa şi eficienţa, competenţa şi corectitudinea, operativitatea şi obiectivitatea au fost, sunt şi vor fi reperele valorice ale activităţii noastre, iar continuitatea serviciului în slujba legii şi a cetăţenilor ne îndreptăţesc să rostim, acum, la ceas aniversar, cu mândrie: Servesc România! La mulţi ani Jandarmeriei Constanţa !” - au transmis reprezentanții IJJ Constanța. 

 
Scurt istoric: 

Despre momentul care marchează apariţia primei Companii de jandarmi  din Constanţa, în urma adoptării Legii Jandarmeriei Rurale din anul 1893, se deţin următoarele informaţii:

Înfiinţarea primei Companii de Jandarmi din Constanţa s-a realizat în anul 1894, aşa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian care-l înştiinţa Mihail Coiciu, primarul oraşului de faptul că începând cu data de 26 iulie 1894 „a început a funcţiona Compania de Gendarmi Constanţa, rugându-vă a o recunoaşte ca autoritate legalmente constituită”.

Tot din acelaşi document mai aflăm faptul că primul comandant a fost locotenentul Ernest Şolcănescu, iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.

Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a fost stabilită în data de 26 iulie prin O.M.A.I. nr.176 din 2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Administraţiei şi Internelor, publicat în Monitorul Oficial nr.507 din 24 iulie 2012.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IJJ Constanța și GJM Tomis Constanța, la ora bilanțului. Jandarmii au participat la mii de misiuni în anul 2018 (galerie foto+video)

22 Jan 2019 351

Fragmente de substanţă vegetală, descoperite de jandarmii constănţeni, în buzunarele unor tineri (galerie foto)

21 Jan 2019 306

Epuizați fizic, trei turişti rătăciţi în Masivul Făgăraş au cerut ajutor la 112

19 Jan 2019 301

Un bărbat care s-a rătăcit pe un traseu montan este căutat joi seara de salvamontişti, jandarmi şi pompieri

17 Jan 2019 206

Distracție nocturnă la Tulcea. Doi minori au spart mai multe mașini parcate în zona Piața Veche din oraș

13 Jan 2019 573

Doi subofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Constanța, au restituit un portofel pierdut proprietarului

10 Jan 2019 380

UPDATE. Cod galben de vreme rea în mai multe județe. Angajații MAI, pregătiți să intervină în zonele vizate

10 Jan 2019 416

Elevi ai şcolilor de jandarmi, în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa

08 Jan 2019 434

Intervenție a jandarmilor din Poiana Brașov pentru salvarea unei femei care s-a abătut de la pârtia de schi

05 Jan 2019 404

Jandarmii Grupării Mobile Constanța, prezenți la ceremoniile religioase de Bobotează. Ce le recomandă militarii credincioșilor (galerie foto)

04 Jan 2019 363

Persoană cu mandat de arestare preventivă, identificată de jandarmii constănţeni

03 Jan 2019 327

Mii de angajați MAI au fost la datorie de Revelion. Câte sancțiuni au fost înregistrate și unde au fost organizate cele mai mari evenimente

01 Jan 2019 279

Jandarmii montani au salvat două persoane aflate într-un autoturism înzăpezit pe un drum forestier. Cum au ajuns turiştii în acea zonă (galerie foto)

30 Dec 2018 351

Tânărul cu mai multe cărți de identitate false, descoperit de jandarmi. Pentru ce le folosea

29 Dec 2018 500

Bărbat cu comportament suspect oprit de jandarmi în parcarea unui hipermarket. Incredibil ce au găsit militarii asupra suspectului

29 Dec 2018 903