Inspectorii antifraudă vor intensifica controlele. Se va ţine cont de operaţiunile Cristal, Venus, Hermes, Helios

Separat de instrumentarea marilor cazuri de evaziune fiscalã, pe fondul creșterii cererii și a consumului de bunuri și servicii din perioada următoare, conducerea DGAF a dispus intensificarea controalelor operative începând cu 6 iunie a.c., pentru a preveni fenomene circumscrise economiei subterane, evaziunii fiscale, indisciplinei financiare, neconformării la declararea și plata obligațiilor fiscale.
Astfel, direcțiile regionale antifraudă de la nivelul întregii țări vor documenta și organiza acțiuni de monitorizare si control antifraudă operative, care vor viza următoarele sectoare:
·           domeniul recoltării cerealelor, morăritului și panificației
·           centre comerciale angro din zone cu risc fiscal și cu activitate semnificativă,
·           restaurante, baruri, cluburi
·           zone cu aglomerare de comercianți en-detail cu risc fiscal ridicat
·           prestări de servicii direct către populație: turistice/agrement, sportive/medicale de estetică/întreținere, întreținere și reparații auto
·           livrări de bunuri cu amănuntul către populație: agroalimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte, menaj, materiale de construcții, jucării, electrice.
Acțiunile de monitorizare și control vor fi efectuate inclusiv în zile de sâmbată și duminică, în funcție de specificul activităților comerciale vizate.
Înainte de desfășurarea controlului, vor exista activități de documentare la fața locului și de analiză a informațiilor din bazele de date disponibile, dar și din surse externe deschise, în vederea identificării principalelor zone cu volum ridicat al comerțului și nivel scăzut de fiscalizare a veniturilor.
În pregătirea acțiunilor de control, vor fi valorificate petițiile/sesizările și informațiile disponibile în bazele de date cu privire la valoarea plăților în trezorerie. În selectarea agenților economici ce vor fi controlați vor fi avute în vedere inclusiv informațiile obținute în contextul operațiunilor Cristal, Venus, Hermes, Helios.
Totodată, componenta de pregătire a controlului va include furnizarea către echipele operative de control a informațiilor relevante de risc, precum: situații de consemn la frontieră, tranzacții cu risc fiscal, antecedente contravenționale, sesizări penale.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prejudiciu - 84 milioane de lei Rețele frauduloase de samsari de autoturisme de lux second-hand, identificate de inspectorii antifraudă

28 Feb 2020 2790

Avertisment de la ANAF! Instituţia nu transmite email-uri contribuabililor pentru a anunța controale fiscale

05 Oct 2018 1696

Inspectorii DGAF au dat amenzi în valoare totală de peste 10.000.000 de lei pe litoralul Mării Negre

31 Aug 2016 1693

Inspectorii DGAF au “tăiat în carne vie” pe litoral

27 Jul 2015 1885

Acțiuni de weekend la nivel național 350 agenți economici au fost controlaţi de 495 de inspectorii antifraudă

09 Jun 2015 2030

Inspectorii antifraudă fiscală au declanşat o amplă acţiune de control în complexuri comerciale

19 Nov 2014 2529

Inspectorii antifraudă fiscală efectuează controale la comercianţii cu băuturi alcoolice

10 Sep 2014 2412

Cu frica-n sân din pricina inspectorilor ANAF Deschiderea sezonului estival înseamnă şi deschiderea sezonului de amenzi în Mamaia?

06 May 2014 4184