Instanţa cere audierea lui Geoană pentru banii din campanie

Mircea Geoană, fostul candidat al PSD la Preşedinţie, şi omul de afaceri Cristian Burci, au fost chemaţi la audieri la Curtea de Apel Bucureşti într-u dosar privind finanţarea campaniei electorale al candidatului PSD din 2009.

Mai precis, senatorul Mircea Geoană va fi audiat în calitate de martor, la Curtea de Apel Bucureşti, pe data de 19 februarie, în dosarul în care sunt judecaţi Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae pentru fapte de corupţie în legătură cu campania electorală a PSD din 2009, potrivit Agerpres.

La termenul de joi al procesului, instanţa a audiat mai mulţi martori cu funcţii de conducere în cadrul Interagro, care au dat detalii despre un contract de cercetare în domeniul construcţiilor, semnat între această companie deţinută de Ioan Niculae şi Insomar.

Instanţa a stabilit ca pentru următorul termen din 19 februarie să fie citaţi pentru audiere ca martori Mircea Geoană, cumnatul acestuia, Ionuţ Costea, şi Cristian Burci. Acest dosar se află în faza de apel, după ce pe 20 noiembrie 2013 Judecătoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae.

Alături de aceştia au mai fost achitaţi şi ceilalţi inculpaţi din dosar, Gheorghe Teodorescu şi Viorel Bărac.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Teodorescu, acţionar al SC Insomar SRL, şi Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfârşitul anului 2009 pentru susţinerea candidatului PSD Mircea Geoană.


Sursa: România TV


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agerpres.ro Niculae către Bunea Stancu- „Sună-l, măi, pe Geoană și spune-i, băi, roagă-l pe Vasile Pușcaș” (rechizitoriu)

28 Apr 2016 2356

UPDATE Mircea Geoană, la DNA

27 May 2015 2327

Mircea Geoană, despre audierea la DNA „Nu există nicio umbră de îndoială la adresa mea”

14 May 2015 1801

Mircea Geoană a fost chemat la DNA

13 May 2015 1726

Mircea Geoană, prima reacţie după ce numele său a apărut în dosarul lui Marian Vanghelie

13 Mar 2015 2677

IPP solicită DNA să facă investigaţii cu privire la rolul lui Liviu Dragnea și al lui Victor Ponta în obstrucționarea dreptului la vot

28 Nov 2014 1826