Instanța Supremă a decis data la care va fi audiat liderul PSD, Liviu Dragnea. În aceeași zi vor apărea în fața magistraților și alți martori

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi audiat pe 21 martie în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, au decis joi magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,informează Agerpres.ro. 
 
Magistraţii au stabilit, joi, ca Liviu Dragnea să fie audiat pe 21 martie, în aceeaşi zi cu cei trei inculpaţi care şi-au recunoscut vinovăţia în acest dosar - Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica.
 
Tot pe 21 martie, vor fi audiaţi şi trei martori propuşi de Liviu Dragnea, respectiv Silvia Oprescu (secretar al CJ Teleorman), Liliana Magheru (director în CJ Teleorman) şi Timotei Stuparu (secretarul PSD Teleorman).
 
La termenul de judecată de joi au fost audiaţi şase martori, printre care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, precum şi foşti sau actuali angajaţi de la DGASPC Teleorman şi CJ Teleorman.
 
Eugen Vlad Ovidiu, fost vicepreşedinte al CJ Teleorman, a declarat în sala de judecată că el nu avea atribuţii legate de DGASPC Teleorman, susţinând că activitatea acestei instituţii era în coordonarea secretarului CJ Teleorman şi a preşedintelui consiliului de atunci, Liviu Dragnea.
 

"Pe cele două le-am întâlnit la sediul PSD Teleorman în anul 1996. Am avut senzaţia că ele erau angajate ale partidului. Adriana Botorogeanu se plângea mai mereu că nu-i ajungeau banii. Spunea că are nişte probleme familiale şi medicale. După ce povestea a ajuns în presă, şi-a dat demisia de la DGASPC Teleorman. Eu nu aveam atribuţii legate de această instituţie. Din dispoziţia lui Dragnea, coordonarea activităţii DGASPC era făcută de secretarul judeţului. Când directorul DGASPC avea o problemă se ducea mai întâi la secretarul judeţului şi, dacă avea poftă, se ducea apoi la preşedintele Consiliului Judeţean", a spus Eugen Vlad Ovidiu.

 
Ioana Peşte, care lucrează din 1996 la Departamentul Resurse Umane din DGASPC Teleorman, a declarat că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica erau considerate "vedete" în cadrul instituţiei.
 

"Ştiam din 2005 că cele două erau angajate la DGASPC, însă am aflat, din auzite, că ele lucrau de fapt la sediul unui partid politic. Salariile le luau de la DGASPC. Ştiau mulţi că ele nu veneau la serviciu. Cred că ştia şi conducerea instituţiei. La un moment dat, colegele de la Serviciul Contabilitate m-au întrebat: 'Dar vedetele astea de ce nu vin la serviciu'. Le-am spus că nu e treaba mea", a explicat martora.

 
Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.
 
În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi de la DGASPC Teleorman.
 

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1794

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1424

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1205

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1408

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3526

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3794

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2982

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1415

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1321

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1441

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1635

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1583

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1491

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2047

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2621