Stiri calde

Întâlnire de lucru a consilierului de stat László Borbély cu liderii celor cinci confederații sindicale reprezentative din România

Consilierul de stat László Borbély, șeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Guvernului, a avut astăzi, 4 septembrie, prima întâlnire de lucru cu liderii celor cinci confederații sindicale reprezentative din România, informează Biroul de Presă al Guvernului României. 

Temele abordate în cadrul discuțiilor au vizat revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă, prin măsuri pentru combaterea sărăciei, asigurarea accesului la programe durabile de formare profesională și perfecționare, strategii sectoriale, respectarea angajamentelor internaționale semnate de România.

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute și analizate propuneri de modificare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă înaintate de reprezentații confederațiilor sindicale. Aceștia au pus accent pe securitatea alimentară prin asigurarea valorii adăugate în lanțul de distribuție și producție, obiectivul fiind asigurarea unei securități sociale durabile în mediul rural.

 „Ne bucură faptul că cei care reprezintă interesele salariaților din România se alătură demersului nostru de a revizui și îmbunătăți Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă, venind cu propuneri concrete, bazate pe analize, cifre și experiență. Clubul celor care cred în dezvoltarea durabilă a crescut astăzi cu personalități importante din sfera sindicală.”, a apreciat consilierul de stat László Borbély.
În acest context, consilierul de stat László Borbély i-a invitat pe reprezentanții sindicatelor să facă parte din echipa celor care cred în dezvoltarea durabilă și: “Vă propun să faceți parte din echipa noastră. Veți întregi o rețea de specialiști, care numără deja peste 1100 de membri, din toate domeniile de activitate relevante pentru societate. Cu toții împărtășim același obiectiv: dezvoltarea durabilă, sub semnul echilibrului, pentru comunitățile din România”. 

La evenimentul care a avut loc astăzi la Palatul Victoria au mai participat Graţiela Drăghici, secretar de stat, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse și reprezentanți ai Blocului Național Sindical(BNS),  Confederației Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R),  Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția; (C.N.S.L.R Frăția), Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa (C.N.S.C.A), Confederației Sindicale Naționale Meridian (C.S.N. Meridian).

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă continuă astfel seria de dezbateri și întâlniri de lucru cu privire la Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă. În anul 2018, departamentul a organizat întâlniri cu mediul academic, administrația centrală și locală (inclusiv deconcentrate), mediul de afaceri din România, reprezentanții societății civile (ONG-uri), cu institute de cercetare și, nu în ultimul rând, cu reprezentanții confederațiilor sindicale din România.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Laslo Borbely

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reacție dură a președintelui Iohannis la ordonanța pentru modificarea Legilor Justiției. Ce mesaj a transmis șeful statului

19 Feb 2019 274

Poziția oficială a secţiei pentru procurori a CSM după ordonanța de modificare a Legilor Justiției adoptată de Guvern

19 Feb 2019 266

Guvernul a adoptat marţi o OUG care modifică legile Justiţiei. Ce prevede ordonanța

19 Feb 2019 336

Ministerul Finanțelor Publice alocă 2 miliarde de lei pentru programul „Prima casă”

19 Feb 2019 274

Este oficial. Cresc alocațiile copiilor de la 1 martie. Guvernul a adoptat astăzi ordonanța de urgență

19 Feb 2019 610

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind procedura de selecţie a procurorului european din partea României

19 Feb 2019 422

Ședință la Guvernul României, programată marți. Care sunt proiectele de pe ordinea de zi

18 Feb 2019 420

Când va intra în vigoare majorarea alocaţiilor pentru copii. Ce adeclarat ministrul Muncii, Marius Budăi

18 Feb 2019 515

Guvernul a aprobat înfiinţarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu

16 Feb 2019 463

Guvernul a aprobat OUG privind organizarea şi desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European

15 Feb 2019 467

Guvernul a aprobat schema de minimis privind "Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare”

15 Feb 2019 365

Klaus Iohannis, declarații după adoptarea bugetului propus de PSD-ALDE „Acest buget reprezintă cel mai elocvent exemplu al unei guvernări care amanetează viitorul românilor”

15 Feb 2019 336

Ședință a Guvernului României. Ce proiecte ar putea fi incluse pe ordinea de zi. Unul are legătură cu emiterea autorizaţiei de mediu pentru Societatea Naţională "Nuclearelectrica" S.A.

14 Feb 2019 404

Modificarea Regulamentului de urbanism din Delta Dunării, în discuții la Tulcea

12 Feb 2019 746

Surse Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2019

08 Feb 2019 529