Stiri calde

Întâlnire de lucru a consilierului de stat László Borbély cu liderii celor cinci confederații sindicale reprezentative din România

Consilierul de stat László Borbély, șeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Guvernului, a avut astăzi, 4 septembrie, prima întâlnire de lucru cu liderii celor cinci confederații sindicale reprezentative din România, informează Biroul de Presă al Guvernului României. 

Temele abordate în cadrul discuțiilor au vizat revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă, prin măsuri pentru combaterea sărăciei, asigurarea accesului la programe durabile de formare profesională și perfecționare, strategii sectoriale, respectarea angajamentelor internaționale semnate de România.

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute și analizate propuneri de modificare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă înaintate de reprezentații confederațiilor sindicale. Aceștia au pus accent pe securitatea alimentară prin asigurarea valorii adăugate în lanțul de distribuție și producție, obiectivul fiind asigurarea unei securități sociale durabile în mediul rural.

 „Ne bucură faptul că cei care reprezintă interesele salariaților din România se alătură demersului nostru de a revizui și îmbunătăți Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă, venind cu propuneri concrete, bazate pe analize, cifre și experiență. Clubul celor care cred în dezvoltarea durabilă a crescut astăzi cu personalități importante din sfera sindicală.”, a apreciat consilierul de stat László Borbély.
În acest context, consilierul de stat László Borbély i-a invitat pe reprezentanții sindicatelor să facă parte din echipa celor care cred în dezvoltarea durabilă și: “Vă propun să faceți parte din echipa noastră. Veți întregi o rețea de specialiști, care numără deja peste 1100 de membri, din toate domeniile de activitate relevante pentru societate. Cu toții împărtășim același obiectiv: dezvoltarea durabilă, sub semnul echilibrului, pentru comunitățile din România”. 

La evenimentul care a avut loc astăzi la Palatul Victoria au mai participat Graţiela Drăghici, secretar de stat, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse și reprezentanți ai Blocului Național Sindical(BNS),  Confederației Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R),  Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția; (C.N.S.L.R Frăția), Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa (C.N.S.C.A), Confederației Sindicale Naționale Meridian (C.S.N. Meridian).

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă continuă astfel seria de dezbateri și întâlniri de lucru cu privire la Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă. În anul 2018, departamentul a organizat întâlniri cu mediul academic, administrația centrală și locală (inclusiv deconcentrate), mediul de afaceri din România, reprezentanții societății civile (ONG-uri), cu institute de cercetare și, nu în ultimul rând, cu reprezentanții confederațiilor sindicale din România.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Laslo Borbely

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 17 iulie

17 Jul 2019 382

Ședință la Guvernul României. Un proiect are legătură cu orașul Constanța

16 Jul 2019 448

Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț primeşte sprijin de la Guvern

16 Jul 2019 309

Pensiile speciale vor fi plafonate

15 Jul 2019 442

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc pe 10 noiembrie. Ce noutăți vor fi la alegerile din Diaspora

09 Jul 2019 598

Guvernul României va dezbate în ședința de mâine mai multe proiecte de acte normative

08 Jul 2019 548

Protest în Piaţa Victoriei din Capitală împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ

07 Jul 2019 522

Diseară, miting în Piaţa Victoriei. Vezi care este cauza

07 Jul 2019 677

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial

05 Jul 2019 401

Şedinţă la Guvernul României, programată astăzi. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

04 Jul 2019 487

Ședință a Guvernului României. Ce proiecte au fost incluse pe ordinea de zi

03 Jul 2019 578

Bugetul Ministerului Tineretului și Sporturilor, suplimentat pentru organizarea la București a Turneului internațional WTA de tenis

03 Jul 2019 455

Ședință la Guvernul României, programată miercuri. Două proiecte au legătură cu județul Constanța

02 Jul 2019 570

Ce reglementări sunt pregătite pentru intrarea în legalitate a activităţii de tip ridesharing. Ce costuri implică (document)

27 Jun 2019 913

Guvernul României și Coaliția pentru Dezvoltarea României, colaborare pentru stimularea creșterii economice

26 Jun 2019 365