TERRAFUGGIA.COM Întârzii la serviciu?! Nicio grabă, te duce maşina zburătoare!

Henry Ford spunea în 1940 că, deşi pare ireal, o combinaţie între avion şi maşină urmează să apară în curând. Un vehicul care să ofere libertate atât în aer cât şi pe şosele, e visul tuturor celor care se confruntă cu aglomeraţia din marile oraşe. Acest gând îi frământă pe cercetători de mai bine de 70 de ani. Ei bine, îndrăzneaţa idee s-a transformat după mai multe experimente în maşina- avion.
Din iulie 2013, Compania Terrafugia din Boston, USA, a primit aprobare pentru a naviga în zone nepopulate, însă cercetătorii speră ca în viitorul apropiat să poată survola spaţiul aerian fără interdicţii. Vehiculul botezat Tranziţia are şi licenţă pentru deplasarea pe drumuri, dar este destinat deplasărilor aeriene.
Compania preconizează ca în aproximativ doi ani , după ce vor obţine certificatul de liberă circulaţie în spaţiul aerian, vehiculul să poată fi produs pe scară largă, şi achiziţionat de cei care doresc un mijloc rapid de deplasare. Deşi preţul unui astfel de aparat este de 280.000$, compania spune că a primit deja mai mult de 100 de comenzi.
Maşina-avion este una hibrid, şi poate atinge 230km/h, fiind dotată cu pilot-auto care va ajuta şoferul în condiţii meteo nefavorabile sau în caz de restricţii aeriene. De asemnea, conţine şi o paraşută care va salva viaţa pasagerilor în cazul defectării motorului sau a oricăriu alt component al vehiculului.
Sursa:Terrafugia.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mașinile viitoruluiConceptele care vor schimba lumea în anii ce vin

29 Jan 2015 1659