UPDATE - Când va fi pus în libertate Interdicţiile lui Strutinsky! (referat DNA)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins, aseară, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, în dosarul nr.964/P/2014, de prelungire a arestării preventive a inculpatului Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 01 iulie 2015, până la data de 29 august 2015, inclusiv.

Iată decizia Curţii Supreme
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, Sorin Gabriel Strutinsky trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Pe timpul controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte şi următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a României fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia; - să nu se apropie de inculpaţii, suspecţii, martorii şi experţii din prezenta cauză sau care vor dobândi această calitate în viitor şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; - să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Atrage atenţia inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive.
 
Instanţa a respins, ca rămasă fără obiect, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, în dosarul nr.964/P/2014, de prelungire a arestării preventive a inculpatului Radu Ştefan Mazăre.
Hotararea nu este definitiva, ea putad fi atacata cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. 
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

UPDATE: 14.50

Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa, i-a înlocuit azi lui Strutinsky măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile cu începere de la data ramânerii definitive a prezentei.


Decizia a fost luată în dosarul în care Strutinsky a fost trimis în judecată, conform surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Nici această decizie nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.   

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Omul de afaceri Sorin Strutinsky rămâne sub control judiciar

25 Jan 2018 2129

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, menţinuţi sub control judiciar de şeful Structurii de Securitate din Înalta Curte

22 Dec 2017 3563

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar!

23 Nov 2017 2744

Zi mare pentru procurorii Anticorupţie din Constanţa Trei femei de la Înalta Curte vor lua o decizie definitivă. Cine este vizat

07 Nov 2017 5359

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar

26 Oct 2017 2636

Cinci judecători de la Înalta Curte sesizează Curtea Constituţională, la cererea lui Radu Mazăre

07 Oct 2017 7035

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky vin în faţa unui complet de cinci judecători de la Curtea Supremă

19 Sep 2017 2327

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, contestaţii la Curtea Supremă

13 Sep 2017 2218

Radu Mazăre vrea libertate necondiţionată! Şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă anunţă hotărârea mult aşteptată

11 Sep 2017 2341

UPDATE - Achitare. Tudorel Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România - Kuweit, rămâne sub control judiciar

04 Aug 2017 7976

Judecătorii au luat o nouă decizie în privinţa lui Radu Mazăre! (MINUTĂ)

12 Jul 2017 51418

Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, menţinuţi sub control judiciar

20 May 2017 2949

#Termen 22 Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky rămân sub control judiciar

30 Mar 2017 2734

Sorin Strutinsky rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

08 Feb 2017 1880

Strutinsky rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

04 Feb 2017 1686