Intervenţie de urgenţă a pompierilor ISU “Dobrogea” pe platforma Rompetrol

Astăzi, pe platforma industrială a SC ROMPETROL RAFINARE SA s-a desfăşurat un exerciţiu de în timp real prin care s-a urmărit testarea şi îmbunătăţirea mecanismelor de răspuns şi intervenţie în cazul unor incidente grave, precum şi colaborarea cu organismele abilitate, în acest caz Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea". Prin efectuarea acestui exerciţiu s-a urmărit cooperarea serviciilor profesioniste cu cele private pentru situaţii de urgenţă în timpul unei misiuni de stingerea unui incediu la un rezervor de produs petrolier, organizarea, desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de salvare şi evacuare a persoanelor ameniţate de incendiu, verificarea modului de funcţionare a instalaţiilor de alimentare cu apă şi a instalaţiilor fixe de stingere din dotarea obiectivului, a modului de acces în teren a personalului de intervenţie şi a timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă la platforma ROMPETROL, antrenarea personalului cu atribuţii PSI în desfăşurarea operaţiunilor de intervenţie până la sosirea pompierilor militari şi împreună cu aceştia până la finalizarea intervenţiei şi funcţionarea fluxului informaţional decizional.

Exerciţiul s-a desfăşurat după un scenariu bine pus la punct la care au luat parte şase autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială pentru desrcerare, o ambulanţă de prim ajutor medical de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea" al judeţului Constanţa, două autospeciale pentru stins incendii, o autoscară mecanică, o autocisternă cu spumogen, un laborator mobil pentru analiza aerului de la SC GLOBAL SECURITY SISTEM SA şi o autosanitară a Serviciul de Ambulanţă Privat ROMPETROL. ISU „Dobrogea" a trimis la locul evenimentului echipajele Staţiei de Pompieri Midia Năvodari şi în paralel a informat Agenţia pentru Protectia Mediului, a convocat grupa operativă a ispectoratului pentru evaluarea situaţiei şi a alertat echipajele aparţinând Detaşamentelor de Pompieri Constanţa-Palas şi Constanţa Port.

Colonelul, Vasile Ivan, împuternicit Şef Centru Operaţional, ISU „Dobrogea" a declarat că „Exerciţiul de astăzi s-a desfăşurat în timp real şi astfel am avut ocazia să facem o evaluare obiectivă a tuturor etapelor antrenamentului. Astfel, toate echipajele s-au încadrat în timpii de răspuns, au procedat corect la alegerea căilor de acces şi realizarea dispozitivelor de intervenţie, dar şi la executarea procedurilor de stingere şi respectiv de căutare şi salvare a victimelor. Pot spune că acest exerciţiu şi-a atins scopul şi cu siguranţă vor mai urma şi altele de acest tip şi la celelalte depozite şi instalaţii existente pe platforma Grupului Rompetrol".

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 327

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 328

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 359

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 555

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 444

Volei. Miercuri, 27 martie 2024 Intrare liberă la meciul CSM Constanța - Rapid București

27 Mar 2024 416

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 891

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 1126

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 938

Rezultate CSM Constanța Rareș Ștefan, 14 goluri în victoria handbaliștilor juniori 1 cu LPS Vaslui (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 522

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1707

CSM Constanța volei Speranțele s-au calificat la turneul final al Campionatului Național (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 604

Volei Fetele de la CSM Constanța au învins cu 3-0 Știința Bacău și în al doilea meci (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 640

Handbal CSM Constanța, succes confortabil cu CSM 2007 Focșani

24 Mar 2024 653

PSD Constanța, la momentul adevărului! Luni va fi anunțat tandemul pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

24 Mar 2024 1309