Descoperire periculoasă Copii se jucau cu o grenadă găsită la Palazu Mic

Echipa de pirotehnicieni a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  (ISU) Dobrogea a fost solicitată, ieri, să intervină în localitatea Palazu Mic din Lumina, unde a fost descoperit un element de muniţie neexplodat. Descoperirea a fost făcută de un cetăţean chiar în gospodărie, iar câţiva copii se jucau cu ea, se arată într-un comunicat al ISU Dobrogea. Persoana în cauză a apelat numărul de urgenţă 112.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de poliţie care a asigurat perimetrul până la sosirea pirotehnicienilor. Echipa ISU Dobrogea ajunsă la faţa locului a constatat că respectiva grenadă nu avea focos şi nici încărcătură explozivă.

Recomandarea pirotehnicienilor este ca, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, cetăţenii trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mişca din locul unde a fost găsite. În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mare atenţie la copii! Joc periculos cu o grenadă, la Palazu Mic

21 Aug 2014 2090