Stiri calde

Interviu acordat publicaţiei Puterea de Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere Afacerea înmatriculărilor în Bulgaria are zilele numărate

masina.jpgDirectorul Direcţiei de Poliţie Rutieră, comisarul-şef Lucian Diniţă, susţine, într-un interviu acordat pentru „Puterea", că „şoferului român îi trebuie făcută educaţie, iar măsurile luate de noi ne arată că numărul de accidente este mai mic decât media europeană".

Puterea: Credeţi că amenzile mai mari ar opri teribilismul pe şosele?

Lucian Diniţă: Da. Amenzile, pe de o parte, dar şi sancţiunea complementară. Şi aici mă refer la suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă mai mare de timp.

În ultimele zile am asistat la o multitudine de cazuri în care şoferii s-au luat la bătaie sau, mai grav, s-au împuşcat!

Exact la aceştia mă refeream. Pentru cei care depăşesc viteza legală cu mai mult de 50 km/h, dar şi pentru cei care se iau la bătaie în trafic discutăm, în momentul de faţă, ca sancţiunea complementară să meargă până la suspendarea dreptului de a conduce pentru doi ani.

Ştiu că este o problemă cu maşinile înmatriculate în altă ţară...

Da, aşa este. Dacă în ceea ce îi priveşte pe şoferii de TIR, acestora le putem aplica amenzile în carnetul TIR, de care răspund cu capul, în ceea ce îi priveşte pe şoferii de autoturisme, aceştia vor avea voie să circule pe teritoriul României doar 90 de zile, potrivit unei viitoare modificări legislative. În momentul de faţă, omologii noştri din Bulgaria sau Ungaria ne trimit periodic date cu maşini înmatriculate în ţările lor şi care circulă în România. Avem deja o bază de date şi colaborăm pe acest aspect.

Citește mai departe pe http://www.puterea.ro/articol/interviu_afacerea_inmatricularilor_in_bulgaria_are_zilele_numarate


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Constanţa Restart“ şi UOC, parteneri pentru oraş Pe 23 martie, vor fi plantaţi 200 de copaci. Voluntarii îşi dau mâna pentru Constanţa! (video)

18 Mar 2019 1501

Interviu online cu caporal sanitar Elena Croitoru, de la Batalionul Logistic din cadrul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti“ Constanţa „Una dintre calităţile absolut necesare pentru o femeie în Armată este atitudinea“ (video)

16 Mar 2019 2767

Ministrul Gabriel Leş Avioanele F-16 Fighting Falcon vor începe joi misiunile de Poliţie Aeriană sub comandă naţională

13 Mar 2019 892

Interviu online cu psihologul Carmen Paraschivescu „Consumul ocazional al oricărui drog la vârste foarte mici constituie un pericol substanţial“

08 Mar 2019 1497

Interviu live Gabriel Daraban - „Primarul trebuie să stea la ușa ministrului de Finanțe, la ușa premierului și să ceară drepturile pentru orașul lui. Trăim falimentul clasei politice locale!“ (video)

07 Mar 2019 2841

#citeșteDobrogea La mulți ani, Lică Gherghilescu! Fondatorul Teatrului pentru Copii și Tineret împlinește 58 de ani (galerie foto)

07 Mar 2019 608

#citeşteDobrogea Semicentenarul „Spitalului Mare“. Interviu cu dr. Ioan Alupoaie, primul director. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

05 Mar 2019 861

Interviu cu prof. Iuliana Negreţ, director adjunct al Colegiului Naţional Militar din Constanţa „Ne-a fost greu să ne acomodăm unii cu ceilalţi, dar dorinţa de a fi bine a condus la un final de semestru foarte mulţumitor“

04 Mar 2019 1426

Liderul PSD, Liviu Dragnea „Cine mai poate avea încredere, indiferent de cine va fi desemnat, într-un procuror european pus eminamente politic?“

03 Mar 2019 598

Interviu live Direcțiile de acțiune ale noului director. Florin Gheorghe - „Mulți chiriași ai RAEDPP, inclusiv locatari din blocurile ANL, ocupă imoral aceste locuințe. Vom modifica criteriile!“ (video)

02 Mar 2019 2970

Post vacant la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța

24 Feb 2019 1261

Interviu cu inspectorul-şef adjunct al ITM Constanţa, Marian Becheanu „În judeţul Constanţa, cele mai multe accidente de muncă se produc în operare portuară, construcţii şi firme de pază“

22 Feb 2019 1697

Interviu live Calendarul reuniunilor organizate la Constanţa pe durata exercitării Preşedinţiei României la Consiliul UE (video)

22 Feb 2019 1611

Post vacant la Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța

21 Feb 2019 880

Interviu live Direcţiile de acţiune ale Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa în 2019

20 Feb 2019 1576