Interviul on line cu şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Christian Gigi Chiru şi cu preşedintele Asociaţiei de Proprietari MF2 Tiberiu Sebastian Radu s-a terminat

 Tema a fost : "Legalitatea emiterii autorizaţiilor de construire pentru lucrarea de pe Strada Mircea cel Bătrân "

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii, Christian Gigi Chiru şi preşedintele Asociaţiei de Proprietari MF2 Tiberiu Sebastian Radu au vorbit la Interviu Online despre legalitatea emiterii autorizaţiilor de construire în cazul imobilului propus a fi amplasat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 86A. Şeful IJC, Gigi Chiru a explicat că până în acest moment, proprietarul proiectului, Vasile Dumitru, nu a transmis spre luare la cunostinţă a autorităţii autorizaţia de cercetare arheologică în baza căreia se încheie contractul de cercetare arheologică. "Noi i-am somat să se prezinte în regim de urgenţă dar nu a făcut până acum. Mai mult am cerut constructorului să stopeze orice săpătură până la prezentarea documentelor", a precizat Chiru. Legat de legalitatea actelor dobândite de proprietar, Chiru susţine că în opinia sa nu este exclus să se efectueaza deja săpatura fundaţiei la umbra unui contract de cercetare arheologică iar dacă există totuşi, autorizaţia de construire poate să fie sursa unor noi probleme în zonă.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei de Proprietari MF2 Tiberiu Sebastian Radu a prezentat o copie a contractului de vânzare - cumparare a terenului pe care urmează să se ridice blocul, contract care este încheiat pentru adresa de pe strada Cărămidari, o stradă prăbuşită în anii 60 şi care nu mai există în evideţe, în timp ce emiterea avizelor in vederea ridicarii blocului şi cadastrul pentru teren s-a făcut la adresa de pe strada Mircea 86 A. Documentul a fost încheiat de notarul Cristina Budei..

Mai mult decât, preşedintele asociaţiei de proprietari MF2 a povestit cum au aflat cu stupoare că strada lor se numeşte mai nou Mircea Cărămidari, tocmai pentru a şterge nelegiuirilor făcute de autoritatea locală. "Anul acesta Serviciul Public de Impozite şi Taxe al Primăriei ne-a trecut pe înştiinţările de plată aferente impozitului pe 2011, pe adresă străda Mircea (Cărămidari) cum a fost posibil acest lucru, atâta timp cât această stradă nu mai există iar strada Mircea nu a fost niciodată strada Cărămidari??? ? Acum ştim de ce au făcut atsa, să ne prostească pe faţă", spune Sebastian Radu care a adăugat că au verificat bloc cu bloc şi casă cu casă toate imobilele de de strada Mircea până la intersecţia cu strada Ion Raţiu şi au aflat astfel că în coada numelui străzii Mircea cel Bătrân, primăria a adăugat pe şest denumirea Cărămidari". Aviz DNA.

Sebastian Radu mai spune că are informaţii că se fac presiuni asupra unor vecini de-ai săi să îngroape securea războiului cu beneficiarul lucrării însă are speranţa că justiţia va face lumină în acest caz.

Din punctul de vedere al Inspectoratului Judeţean în Contrucţii nu există decât o singură cale susţine Gigi Chiru: " Aştept reacţia primarului la socilitările noastre de a nu emite o autorizaţie de construire şi de a nu genera o nouă zonă de risc major. Dacă se va emite totuşi autorizaţia vom verifica dacă prevederile Legii 50 sunt respectate şi dacă vom constata deficienţe şi faptul că autorizaţia a fost eliberată în lipsa unor avize şi acorduri conform legii în vigoare vom solicita instanţei de constencios anularea acesteia. De asemenea dacă vom constata că autorizaţia este legal emisă vom solicita inspectorului de zonă să participe la toate etapele de construire a acelui imobil în aşa fel încât niciun centrimetru din acea construcţie să nu se realizeze cu nerespectarea sistemului de calitate prevăzută de legea 10 şi voi aplica sancţiuni pentru fiecare neconformitate în procesul de construcţie".

link interviu complet

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ion periegeticul

11 Feb, 2011 06:51

oprirea lucrarilor arheologice trebuia facuta de lungu. Acum lungu tace si se ascunde ca sobolanu in lanu de porumb. Baieti care au dat spagi stiu de ce.

Articole asemanatoare

RAJA Constanța anunță Se oprește apa în zona centrală!

18 Jul 2023 3105

E-Distribuție Dobrogea Se întrerupe curentul în Medgidia, Năvodari, Mereni și Aliman. Iată cine este afectat

18 Jul 2023 1116

Report de peste 3 milioane de euro la Joker şi de peste 1 milion de euro la 6/49, la tragerile de duminică

08 Sep 2019 1863

Asociația Elevilor din Constanța solicită demiterea ministrului Valer-Daniel Breaz pentru dezinformare

08 Sep 2019 2107

Doliu printre camarazii de pe Fregata „Regina Maria“

14 Jul 2019 12889

ANM Cum va fi vremea în aprilie

31 Mar 2019 2168

Atenţie! Poliţia Locală verifică dacă aţi plătit taxa de parcare prin SMS în zonele special amenajate

21 Oct 2018 6180

Avarie RAJA în municipiul Constanţa. Vezi dacă esti afectat!

21 Oct 2018 2540

Update. Este Ziua Imnului Naţional. Restricţii de circulaţie. Ce se întâmplă la Constanţa (galerie foto + video)

29 Jul 2018 3692

Filmul intitulat “Marea Unire- România, la 100 de ani” va putea fi urmărit pe un ecran gigant în Piaţa Ovidiu

27 Jul 2018 2210

A fost dezastru. Cantități de apă pe metrul pătrat în județul Constanța. Unde a fost, ieri, recordul de precipitații

29 Jul 2017 5433

Cutremur în România în această noapte. Distanța epicentru - principalele orașe din sud-estul României

29 Jul 2017 4716

Accident rutier grav la Cernavodă din cauza unui strănut. Un autoturism a intrat într-un microbuz aflat în stație. Două victime. Șoferul este preot (galerie foto+video)

16 Jul 2017 24146

Cutremur în România în această dimineață. Ieri a fost un lanț de alte patru. Zona seismică Vrancea foarte activă

14 Jul 2017 5211

Cutremur semnificativ în România în această noapte. Ce magnitudine a avut și la ce distanță a fost epicentrul față de orașele județului Constanța

13 Jul 2017 16925