Intră în activitate Garda Forestieră. Unde este arondată Constanţa. Iată însemnele, numărul de posturi şi salariile

Guvernul a aprobat, la începutul lunii iulie, printr-o Ordonanță de Urgență, înființarea Gărzilor Forestiere, prin preluarea actualelor comisariate de regim silvic și vânătoare, iar astăzi a fost publicat actul normativ prin care se stabileşte efectiv modul de acţiune al acestor structuri nou create.

Actul normativ prevede creşterea numărului de posturi, precum şi punerea la dispoziţia personalului noilor structuri a mijloacelor necesare desfăşurării activităţilor de implementare, monitorizare şi control al aplicării regimului silvic şi cinegetic.
Executivul a decis înfiinţarea a nouă gărzi forestiere teritoriale prin reorganizarea celor nouă comisariate de regim silvic şi cinegetic.

Cele nouă Gărzi Forestiere sunt: Braşov, Bucureşti, Cluj, Focşani, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timişoara.
Judeţul Constanţa este arondat Gărzii Forestiere Bucureşti alături de municipiul Bucureşti, judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman.

Gărzile forestiere sunt instituţii publice teritoriale ale autorităţii publice centrale care răspund de silvicultură, cu personalitate juridică, finanţate integral de la bugetul de stat, cu atribuţii în implementarea, monitorizarea şi controlul aplicării regimului silvic şi cinegetic.
Gărzile Forestiere vor fi coonduse de un inspector şef cu un salariu de bază cuprins între 9.593 de lei şi 10.188 lei, un director cu acelaşi salariu ca şi inspectorul şef, şefi de serviciu, şefi de birouri, consilieri, referenţi, consilieri juridici.

Un şef de serviciu va avea între 8.078 şi 8.728 lei, un şef de birou între 7.174 lei şi 7.799 lei, iar un consilier superior între 5.314 şi 5.639 lei.
Cel mai mic salariu va fi al muncitorului grad III care va fi cuprins între 2.371 şi 2530 lei.
Dar cel mai mic, cel mai mic, cel mai mic, va fi al unui consilier juridic debutant care va avea un salariu cuprins între 2.402 şi 2.477 lei.

Astăzi a fost făcută publică şi hotărârea privind organizarea şi funcţionarea Gărzilor Forestiere prin care li s-au stabilit atribuţiile, numărul de posturi tipul uniformelor, al insemnelor şi al legitimaţiilor de serviciu.

Garda Forestiră Bucureşti, la care este arondată şi Constanţa va avea un total de 50 de angajaţi, dintre care 42 cu studii de specialitate silvică.
Instituţia va fi dotată cu 12 mijloace de transport din care şapte cu destinaţie specială.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Tania

09 Mar, 2016 00:37

Pentru cei ce nu au studii de specialitate silvică sunt valabile restul posturilor disponibile?

Articole asemanatoare

Vor fi amplasate perdele forestiere pe DN3 Ostrov-Constanța. Lista localităților implicate în proiect

30 Mar 2021 2883

Poliţiştii sancţionează delictele silvice din Constanţa

05 Sep 2019 1328

riseproject.ro Circulară la Guvern. Protejați pădurile, dar nu calculați pagubele! (video+documente)

07 Aug 2016 3232

Ministerul Mediului „Rolul inspectorilor Gărzii Forestiere nu este să numere cioate”

07 Aug 2016 2240