Stiri calde

Întrevedere între secretarul de stat George Ciamba și generalul-locotenent (r) Ben Hodges. Securitatea la Marea Neagră printre temele discutate

La 18 aprilie 2018 secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic George Ciamba a avut o întrevedere cu generalul-locotenent (r) Ben Hodges, coordonator pentru studii strategice în cadrul Center for European Policy Analysis (CEPA). Întrevederea a avut loc în contextul participării oficialului american la seminarul organizat de CEPA la București, la 19 aprilie 2018, cu tema ,,Reshaping the Security Environment in Southeastern Europe – A view from Bucharest”.
 
Potrivit unui comunicat al MAE, cu prilejul întrevederii, secretarul de stat George Ciamba a reliefat aportul deosebit pe care generalul-locotenent (r) Ben Hodges îl poate aduce dimensiunii de analiză și reflecție a CEPA pe spațiul Europei Centrale și de Est, din perspectiva poziției ocupate de acesta până anul trecut, de comandant al forțelor terestre ale SUA din Europa.
Cei doi interlocutori au evidențiat soliditatea relației de Parteneriat Strategic dintre România și SUA, menționând evoluțiile semnificative recente în planul cooperării pe linie de securitate și apărare dintre cele două țări, precum și contribuția României la securitatea comună.
 
În perspectiva Summit-ului NATO programat pentru luna iulie a acestui an, interlocutorii au subliniat necesitatea consolidării capacității Alianței de a face față tuturor amenințărilor actuale, indiferent de zona de proveniență a acestora.
 
Totodată, demnitarul român a evidențiat importanța măsurilor privind întărirea posturii de apărare și descurajare a NATO pe flancul estic, subliniind necesitatea implementării depline a tuturor deciziilor legate de prezența aliată înaintată, inclusiv în zona extinsă a Mării Negre.

Center for European Analysis (CEPA) este un institut de analiză politică înființat în 2005, la Washington, axat asupra studiului Europei Centrale și de Est. CEPA urmărește promovarea dezvoltării economice, politice și strategice a Europei Centrale și de Est, precum și a legăturilor apropiate cu SUA.
Generalul-locotenent (r) Ben Hodges s-a alăturat CEPA în 2017, ocupând anterior funcția de comandant al forțelor terestre ale SUA din Europa.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Teodor Meleşcanu, prezent la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles

18 Feb 2019 302

Reuniune informală a șefilor de protocol din statele membre ale Uniunii Europene. Ce a curpins programul

14 Feb 2019 269

Atenționare de călătorie în Republica Elenă. Cod portocaliu de vânt

14 Feb 2019 333

Expoziţia de pictură Dobrogea în creația „micilor maeștri”, la Muzeul de Artă Constanța

14 Feb 2019 414

Atenționare de călătorie în Belgia. Este anunțată grevă generală în data de 13 februarie 2019

12 Feb 2019 688

Român rănit în accidentul feroviar de lângă Barcelona. Două trenuri s-au ciocnit

10 Feb 2019 439

MAE Atenţionare de călătorie în Norvegia. Cod roşu de avalanşă

10 Feb 2019 363

Atenționare de călătorie în Marea Britanie și Irlanda de Nord!

09 Feb 2019 485

MAE, precizări cu privire la acuzațiile Rusiei la adresa României - „Sistemul anti-rachetă NATO nu are nici o capabilitate ofensivă”

08 Feb 2019 520

Atenţionare de călătorie în Grecia. Sunt anunțate blocaje ale fermierilor pe infrastructura rutieră

05 Feb 2019 296

Atenţionare de călătorie în Grecia. Vor fi închise linile maritime și se mențin codurile de vreme nefavorabilă

05 Feb 2019 462

Întrevederi bilaterale ale ministrului Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, în marja celei de-a cincea reuniune ministerială Uniunea Europeană - Liga Statelor Arabe

04 Feb 2019 231

Au trecut 10 ani de la pronunţarea Hotărârii Curţii Internaţionale de Justiţie în cauza „Delimitarea Maritimă în Marea Neagră

03 Feb 2019 366

Atenționare de călătorie în Portugalia. A fost emis cod roșu de vânt puternic și agitație maritimă

01 Feb 2019 360

Atenţionare de călătorie în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Este cod galben de vreme nefavorabilă

31 Jan 2019 351