Întrevederea dintre prim-ministrul Viorica Dăncilă și comisarul european pentru Buget și Resurse Umane


Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu Günther Oettinger, comisarul european pentru Buget și Resurse Umane, în contextul vizitei de lucru a oficialului român la Bruxelles.

Ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, a participat, de asemenea, la discuții.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul Viorica Dăncilă și-a exprimat aprecierea pentru buna cooperare cu Comisia Europeană și încrederea că aceasta va continua în același spirit constructiv, în mod deosebit în contextul pregătirilor și exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului viitor.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat oportunitatea pe care deținerea Președinției Consiliului UE o reprezintă pentru România în demonstrarea profundului său atașament pentru construcția europeană și în promovarea interesului european. Premierul României a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în cadrul exercitării mandatului la Președinția Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore, schimbul de opinii vizând în principal negocierile referitoare la viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, dosar prioritar aflat în portofoliul comisarului european Gunther Oettinger.

În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat interesul și angajamentul României de a contribui activ pe durata mandatului Președinției la Consiliul UE la identificarea unui consens, în luarea unor decizii importante cu privire la viitorul buget multianual al Uniunii, care să permită o implementare eficientă și în timp util a proiectelor de investiții la nivelul Uniunii.

Totodată, premierul a subliniat importanța agreării unor soluții echilibrate privind viitorul Cadru Financiar, care să reflecte, deopotrivă, nevoia de continuare a procesului de convergență economică și socială la nivelul întregii Uniuni, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față.

Șeful Executivului de la București a subliniat faptul că România  poate contribui la facilitarea obținerii unui acord politic asupra Cadrului Financiar Multianual post-2020 prin organizarea, la București, la sfârșitul lunii octombrie, a unei conferințe internaționale privind viitorul politicii de coeziune.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a punctat, de asemenea,  principalele elemente de interes pentru România în raport cu viitorul Cadru Financiar Multianual post-2020, subliniind importanța menținerii unor alocări substanțiale pentru politica de coeziune și politica agricolă comună, a promovării de soluții care să contribuie la simplificarea și flexibilizarea procesului de implementare, la nivelul statelor membre și beneficiarilor, a programelor și instrumentelor financiare europene. În acest context, a reiterat și susținerea României pentru alocările necesare susținerii noilor priorități ale Uniunii.


Crearea unui cadru european care să asigure premisele promovării facilităților de ocupare a forței de muncă și a mobilității geografice și profesionale a lucrătorilor, precum și adaptarea la transformările industriale și la evoluția sistemelor de producție au reprezentat un alt subiect abordat în cadrul întrevederii cu Günther Oettinger.

Prim-ministrul României și comisarul european au convenit asupra demarării, la București, în perioada septembrie – noiembrie 2018, a unui dialog la nivel de experți în domeniile buget și resurse umane.

Comisarul European pentru Buget și Resurse Umane a adresat mulțumiri prim-ministrului României pentru inițierea din timp a dialogului cu reprezentanții Comisiei Europene, subliniind că acest demers arată interesul Guvernului României de a avea un mandat de succes la Președinția Consiliului Uniunii Europene.

De asemenea, comisarul european a acceptat invitația adresată de premierul României de a efectua, cât de curând, o vizită în România.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt oamenii de la Constanța din conducerea partidului fostului premier, Viorica Dăncilă?

01 Feb 2023 2731

Partidul condus de Viorica Dăncilă a organizat un marș pentru pace la Constanța (VIDEO)

29 Jan 2023 2936

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedintele Partidului "Naţiune Oameni Împreună - Noi"

12 Apr 2022 3270

Viorica Dăncilă a demisionat din Partidul Social Democrat

29 Mar 2022 2835

Viorica Dăncilă este noul consilier pe strategie al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

18 May 2021 2040

Curtea de Conturi Guvernul Dăncilă a folosit banii din Fondul de rezervă bugetară contrar legii. Cea mai mare sumă din ultimii zece ani

03 Mar 2021 1538

Cei mai cunoscuți judecători, procurori și politicieni din România, dați în judecată la Tribunalul Constanța

06 Jul 2020 3347

UPDATE! Servicii reciproc avantajoase Fraţii Mircea şi Emil Banias aterizează în PNL?!

06 Jan 2020 4675

Stelian Ion (USR) - „Reparăm din distrugerile lăsate în urmă de PSD“

14 Dec 2019 2137

Doliu în politica românească. Un fost consilier al Vioricăi Dăncilă a încetat din viață. A lucrat în cadrul GSP

10 Dec 2019 3338

CEx al PSD a decis organizarea unui congres ordinar al partidului. Când va avea loc

04 Dec 2019 2063

George Vişan (PSD) - „Nu sunt de acord cu o reformare internă gen formă fără fond. Cel mai greu este la firul ierbii!“

29 Nov 2019 2363

Oficial de la AEP. PSD şi Viorica Dăncilă, cheltuieli de patru ori mai mari decât ale preşedintelui Iohannis, în al doilea tur al prezidenţialelor

29 Nov 2019 15755

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Cine vine la conducerea partidului. Ce spune Dăncilă

27 Nov 2019 3472

Surse Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze marți, în cadrul CEx PSD

25 Nov 2019 2574