Invenția care te împietrește Adio, ștergătoare! (video)

 
Universitatea din Rochester (SUA) pregatește tehnologia pentru toț producătorii de mașini, informează incont.ro.

După ce a inventat o textură care absoarbe apa chiar și în câmp antigravitațional, o echipă de cercetători s-a gândit și la procesul invers: un mediu care respinge apa 100%.

Demonstrațiile video sunt cu o bucată din metal pe care e picurată apa. Cu încetinitorul puteți să vedeți cum picăturile sunt respinse total de metalul texturat cu laser. Pe plăcuță sunt nanotrasee făcute cu laserul. În demonstrație veți vedea și o comparație cu teflonul, care se comportă ca o „sugativă” pe lângă invenția celor de la Rochester. Mai ales că o tigaie acoperită cu Teflon trebuie înclinată la 70 de grade pentru scurgerea apei, relatează incont.ro. 

Invenția va fi folosită în primul rând în industria aeronautică, pentru parbrize, dar la scară mare va fi foarte utilă producătorilor de mașini – nu doar pentru parbrize, ci și pentru caroserie. Asta înseamnă că ștergătoarele vor dispărea din echiparea standard, iar spălările exterioare vor fi aproape inexistente pe lista de cheltuieli. Totodată, telefoanele mobile vor avea ecrane hidrofobice 100%, notează incont.ro.




Sursa: incont.ro
Sursa video: Youtube
Sursa foto: incont.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.