„Investeşte în Oameni!” Proiect de integrare a şomerilor pe piaţa muncii, lansat la Constanţa

Hotelul IBIS, a fost, vineri, gazda unei conferinţe de lansare a proiectului: STIL ACTIV - Soluţii Simple pentru Integarea pe piaţa muncii a şomerilor, şomerilor de lungă durată şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă din judeţul Constanţa.

În cadrul proiectului se doreşte integrarea pe piaţa europeană a muncii a 270 de persoane făra loc de muncă prin oferirea în cadrul proiectului a unui pachet complex de servicii suport pentru crearea competenţelor personale şi profesionale necesare unei vieti active pe piaţa muncii. Persoanele participante vor avea parte, pe lângă consiliere şi suport în aplicarea la joburi, de instruire a grupului ţintă în cadrul a şase programe integrate de formare, menite să crească accesul în spaţiul naţional şi/sau European al pieţei muncii: îngrijitor bătrâni la domiciliu, technician maseur, lucrător comercial, scafandru, web designer şi grafician calculator. Instruirile vor fi coroborate cu trei module de dezvoltare care vizează creşterea competenţelor de comunicare, limba engleză şi a cunostinţelor antreprenoriale.

Finanţarea acestui proiect a fost aprobată din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în Oameni!”, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1, care se referă concret la dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare, sub egida căruia se încadreaza proiectul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 587

Sportivii CSM Constanța, prezenți și în școli din Constanța, în campania #BeActive a Uniunii Europene

25 Sep 2023 907

Proiect Angajatorii care oferă abonamente la sala de fitness angajaților vor fi scutiți de taxe și impozite salariale

12 Dec 2022 1781

Săptămâna europeană a sportului Activități pentru iubitorii de mișcare, la Constanța

24 Sep 2021 8294

CS Laguna Constanța Drapel uman! Activități sportive organizate cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului (galerie foto)

24 Sep 2021 2044

Lansarea oficială a revistei CUVINTE

26 Feb 2015 3373

Proiect de integrare a şomerilor pe piaţa muncii din județul ConstanțaRezultatele primului an de implementare al proiectului STIL ACTIV

26 Jan 2015 2524

Patru alimente care oferă mai multă energie

13 Jul 2014 1455

Proiectul „STIL ACTIV- Soluții Simple pentru Integarea pe piața muncii a șomerilor, șomerilor de lungă durată și persoanelor în căutarea unui loc de muncă din județul Constanța”

10 Jun 2014 1328