Ioan Rus “În cazul Portului Constanța vom încerca să aducem elemente de privatizare suplimentară”

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a vorbit într-un interviu acordat Agerpres, despre procesele de restructurare sau privatizare pe care trebuie să le suporte anumite companii pentru a nu înregistra pierderi.
 
În ceea ce privește societatea CFR Marfă, Ioan Rus a afirmat că va fi reluat procesul de privatizare, "fie că ne vom duce către un investitor strategic, fie că vom scoate pe bursă acțiuni", conform Agerpres. Totodată, Ioan Rus a menţionat că şi în cazul Portului Constanţa sunt luate în considerare elemente de privatizare.
 
În ceea ce privește CFR Marfă, procedurile pentru selectarea consultantului juridic sunt în derulare, urmează consultantul de privatizare și privatizarea în sine. (…) Au fost alte lucruri în care, să spunem, n-am avut poziții identice, dar pe Ministerul Transporturilor nu, pentru că suntem într-un grafic agreat cu ei, cu unele întârzieri, dar am reușit să explicăm de ce: pentru că am fost interesați și să ajungem cu CFR Marfă pe plus, astfel încât, atunci când vom privatiza, valoarea acțiunii să fie mai mare, compania să fie mai atractivă, fie că ne vom duce către un investitor strategic, fie că vom scoate pe bursă acțiuni.
De asemenea, și în cazul Companiei Naționale Aeroporturi București și al Portului Constanța vom încerca să aducem elemente de privatizare suplimentară în interiorul actualei structuri a acționariatului, fie pe bursă, fie în alt mod. Dar cred că varianta cu bursa este cea mai validă.”, a declarat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dumitru

15 Feb, 2015 17:03

Poate un consilier se va documenta si ii va spune ca porturile apartin integral statului peste tot.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.