Iohannis- Exercițiul "Saber Guardian-2016" reprezintă consolidarea relațiilor dintre statele membre NATO și țările partenere


Klaus Iohannis consideră că în organizaţia NATO va găsi întotdeauna sprijin şi adevăraţi parteneri. Astăzi, preşedintele României a afirmat că exercițiul militar multinațional "Saber Guardian-16" este o expresie a consolidării relațiilor dintre statele membre NATO și țările partenere și o punere în practică a uneia dintre misiunile fundamentale ale NATO, adică, securitate prin cooperare.

"Am participat la Exercițiul Multinațional <<Saber Guardian 2016>>, exercițiu anual care face parte din Inițiativa SUA de Reasigurare Europeană, reflectând decizia Statelor Unite și, implicit, a Alianței Nord — Atlantice, de a asigura apărarea comună a membrilor săi, pacea și stabilitatea în regiune. Mulțumesc Armatei României și Comandamentului forțelor armate ale Statelor Unite din Europa, cei doi co-organizatori ai acestui exercițiu, pentru modul în care au planificat, organizat și condus desfășurarea acestuia, precum și reprezentanților celor nouă țări Aliate și partenere participante. Este primul exercițiu major găzduit de România după Summitul NATO de la Varșovia, care prefigurează un program foarte intens deja pentru anul 2017", a declarat primul om în stat.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis a suspendat ședinţa CSAT. Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect privind rectificarea

04 Sep 2018 1425