Iohannis Lupta anticorupţie trebuie să se ducă cu toată hotărârea. Şi se duce!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, despre lupta anticorupţie din România, că aceasta „trebuie să se ducă cu toată hotărârea, şi se duce”, adăugând că România nu face reformă şi luptă anticorupţie pentru a obţine un raport MCV bun, iar cetăţenii aşteaptă „dreptate socială”, informează Mediafax.

Reprezentantul presei bulgare a întrebat în cadrul conferinţei de presă comune a celor doi şefi de stat, român şi bulgar, „care este formula României pentru a umple închisorile cu politicieni şi de ce nu se întâmplă acest lucru şi în Bulgaria”.

„S-au făcut paşi hotărâţi într-o direcţie foarte bună, a spus preşedintele Klaus Iohannis despre ”independenţa justiţiei”.

Potrivit lui Iohannis, ”această evoluţie a întărit evident şi componenţa de luptă anticorupţie” şi a menţionat că, ”personal, încă de la început, s-a exprimat explicit şi clar în această chestiune, şi anume că lupta anticorupţie trebuie să se ducă cu toată hotărârea”. ”Şi se duce”, a adăugat el.

Preşedintele României a mai spus că este important pentru societatea noastră să avem această componentă şi să dea rezultate.

„Cetăţenii aşteaptă o clasă politică mai responsabilă, aşteaptă transparentizarea deciziilor politice, aşteaptă predictibilitate şi, evident, aşteaptă şi o dezvoltare economică pe măsură. Toate aceste lucruri sunt posibile în măsura în care terminăm cu marea corupţie şi atunci, procurorii şi judecătorii au înţeles foarte bine acest lucru. Acum este o fază foarte intensă de verificări şi de combatere a corupţiei şi vine într-o perioadă când oamenii, prin vot, au arătat că îşi doresc altceva. Aceasta înseamnă un vânt nou în întreaga clasă politică”, a mai afirmat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a menţionat că „cetăţenii aşteaptă să se înfăptuiască justiţia, dar tot mai mulţi aşteaptă să se facă dreptate socială şi acest lucru are o componentă importantă în lupta împotriva corupţiei, „nu cu semnarii şi cu declaraţii, ci cu rezultate foarte concrete”.


Sursa: Mediafax

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.