Ion Iliescu a recunoscut existenţa unui centru CIA în România

Ion Iliescu a declarat, într-un interviu acordat revistei germane Spiegel, că a aprobat cererea pentru un „sediu” CIA în România, informează hotnews.ro.
 
Revista mai notează că astfel, Ion Iliescu a devenit al doilea şef de stat care recunoaşte existenţa centrelor secrete de detenţie ale CIA după fostul preşedinte polonez Alexander Kvasnievski.
 
În interviu, Iliescu a povestit că în perioada sfârşit de 2002 - început de 2003 „aliaţii noştri americani ne-au rugat să le punem la dispoziţie un sediu”. În calitate de şef de stat la acea vreme, Iliescu a aprobat cererea în principiu. De detalii s-ar fi ocupat fostul şef al administraţiei prezidenţiale şi consilier pe securitate naţională Ioan Talpeş, afirmă Spiegel.

Ion Iliescu, a mai spus că nu ştia că acolo funcţionează o închisoare secretă: „Era vorba despre un gest de bunăvoinţa în perioada de dinaintea aderării noastre la NATO”, a declarat fostul preşedinte pentru Spiegel.

Dacă ar fi ştiut ce urmă să aibă loc acolo, răspunsul „cu siguranţă nu ar fi fost pozitiv”, a mai spus Iliescu pentru Spiegel, potrivit Hotnews.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.