Stiri calde

Ion Popa, liderul ALDE Constanța, a discutat de problemele constănţenilor

La conferința de presă organizată de către ALDE Constanța, prezent este Ion Popa, președintele Organizației Județene, senator în Parlamentul României.

Cei doi prezenţi au abordat subiecte de interes național, cât și de  nivel județean. Alături de Ion Popa a fost și Claudiu Ceti care a vorbit de problemele de la nivel organizatoric. În primul rând, cei doi au vrut să pună accent pe un eveniment care va avea loc la final de lună, în judeţul Constanţa. "Săptămână viitoare va avea loc un eveniment organizat de Norica Nicolai, un seminar intitulat Situația pescuitului din Marea Neagră, pe 27 octombrie, la Hotel Ramada", a declarat Ion Popa. Ion Popa este invitat la acel eveniment și în calitate de președinte ALDE, cât și în calitate de senator. Senatorul a discutat cu pescarii și dorește modificarea legii pescuitului. În urma discuțiilor care vor avea loc cu ocazia seminarului vor afla exact ce trebuie modificat.

"Tot ca o acțiune a filialei noastre este: Constanța, mai bună prin cultură". Este legat de un eveniment care are în vizor Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski. Activitatea constă într-o informare la nivelul constănţenilor. "Demersul este unul necesar și face parte dintr-o serie de acțiuni ce au ca scop promovarea culturii" a spus Ion Popa. El dorește și deschiderea unei biblioteci, dar mai sunt detalii de pus la punct până la implementarea acestui proiect.

Un alt subiect abordat de preşedintele filialei judeţene este legat de fotoliul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Constanţa. "Lucrurile vor evolua într-un sens pozitiv pentru a se opera înlocuirea Consilierului Județean, cât și alegerea unui nou vicepreședinte a Consiliului Judeţean. Lucrurile vor decurge asa cum trebuie si vom avea un vicepreședinte, în persoana lui Leo Tănase",  a spus Ion Popa în legătură cu situația de la Consiliul județean Constanța. Ion Popa a spus că s-a întâlnit zilele trecute cu omologul său de la PSD, Felix Stroe, cu care a convenit susţinerea viitorului consilier judeţean de la Mangalia pentru postul de vice la CJ. Nu a vrut să facă aprecieri în legătură cu Daniel Learciu, cel pe care îl va înlocui Leonard Tănase. "Nu am fost aici și nu m-am putut lamuri de activitatea sa", a subliniat senatorul. Mai mult, Ion Popa a spus că în acest moment prefectul Dan Jeacă a cerut lămuriri, iar cel mai probabil la proxima şedinţă din noiembrie va avea loc votarea hotărârii pentru vacantarea locului după plecarea lui Daniel Learciu.

A urmat o discuţie amplă de probleme ce sunt la nivel naţional. "La nivel național, vreau sa scot in evidenta faptul că alianța funcționează bine. Exista discuții ca sunt puncte de vedere diferite. Sunt chestiuni absolut firești. Suntem două partide cu viziuni diferite. Din dezbaterile care s-au iscat. Cel mai recent exemplu este legea offshore. Ies lucruri mai bune din dezbateri. Eu înţeleg si atitudinea celor din opoziție. Ce nu înteleg este ca la un moment dat sunt lucruri care par a fi împotriva României și a românilor. Nu este doar parerea mea și este o situație reală. Nu suntem nici noi nici cei de la  PSD niște yes-men", spune senatorul.

Un alt subiect este cel legat de OUG 92 -  legile justiției care au fost deja promulgare. "Se clarifică anumite aspecte. Până mai ieri, toată opoziția striga să respectăm recomandările comisiei de la Venetia, care sunt respectate. Eu sunt inginer, dar chiar asa fiind, pot să imi dau seama prin modificarea legilor justiției se clairifice unele aspecte în ceea ce privește funcționarea justiției.", a mai adăugat senatorul Ion Popa.

A mai discutat de remaniere. Poziția ALDE este aceeași. "Așteptăm ca premierul să prezinte concluziile analizei pe care a făcut-o. Deciziile se iau în interiorul coaliției. În ceea ce privește miniștrii ALDE nu avem reproşuri", a concluzionat Popa.

Claudiu Ceti a spus că încă se lucrează la întărirea organizațiilor din județ, fiind un partid care deja este întărit. "Cel mai bun exemplu este ultimul referendum, unde am avut oameni în secţii", a spus Ceti. Au fost reorganizate și reîntărite  organizațiile din Agigea, Castelu, Lipniţa, Cumpăna, Băneasa, Costinești și Ion Corvin. La fel şi la Valu lui Traian.

Legat de legile justiţiei, Ion Popa a spus că Tudorel Toader va avea vineri și sâmbătă o întâlnire cu cei de la Comisia de la Veneția unde va face o informare cu modificările aduse de OUG.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dăncilă, după CExN „Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştilor care nu au performat”

12 Aug 2019 396

Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta - o nouă alianţă politică?

07 Aug 2019 425

Ce a hotărât Biroul Politic Județean ALDE cu privire la cei doi consilieri. Vor fi sau nu excluși

31 Jul 2019 673

Senatorul Ion Popa, preşedintele ALDE Constanța, declaraţii referitoare la voturile din şedinţa CJC de ieri

31 Jul 2019 637

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 777

PNL „PSD și ALDE, dispreț față de problemele constănțenilor”

30 Jul 2019 491

Iohannis după CSAT, despre cazul Caracal „Corupția și incompetența distrug statul”

30 Jul 2019 581

Se schimbă majoritatea? PNL, PMP şi ALDE, front comun împotriva PSD. Proiectele judeţului, în pericol din cauza disputelor politice din CJC (documente+galerie foto)

25 Jul 2019 1950

Deși declara în urmă cu o lună că nu intenționează să candideze Călin Popescu-Tăriceanu a fost confirmat de ALDE drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale

24 Jul 2019 430

Viorica Dăncilă, întâlnire cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu cu privire la un acord pentru alegerile prezidenţiale

22 Jul 2019 489

Surprize în bătălia pentru Cotroceni. Vezi cine mai candidează!

18 Jul 2019 422

Curtea Constituţională discută astăzi cele două proiecte de revizuire a Constituţiei

18 Jul 2019 350

Deputatul PMP Robert Turcescu a obţinut datele oficiale de la MAI Revoltător! În România condusă de PSD - ALDE, 4.450 de condamnaţi sunt în libertate! (documente)

04 Jul 2019 1048

Medicul de familie al lui Nicuşor Constantinescu este noul manager interimar al Spitalului CF Constanţa

03 Jul 2019 4187

Deputatul anunță că guvernatorul va mai sta încă doi ani în fruntea BNR Turcescu (PMP) - „Azi aflăm, surpriză, că PSD îl susține pe Mugur Isărescu!“

25 Jun 2019 930