Iordania răspunde cu aceeaşi monedă. Anunţă executarea jihadistei irakiene

Autoritățile iordaniene o vor executa miercuri pe jihadista irakiană a cărei eliberare era cerută de gruparea Statul Islamic (SI), informează AFP, care citează o sursă din domeniul securității, conform Agerpres.

Anunțul vine la scurt timp după ce gruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat o înregistrare video cu un bărbat care este ars de viu într-o cușcă și despre care afirmă că este pilotul iordanian capturat după prăbușirea unui avion militar F-16 în Siria, la finalul lunii decembrie. De altfel, guvernul de la Amman a informat la scurt timp după difuzarea înregistrării video că riposta Iordaniei față de moartea pilotului său va fi “teribilă”.

Jihadista irakiană în cauză, Sajida al-Rishawi, în vârstă de 44 de ani, este deținută într-o închisoare iordaniană de la condamnarea sa la moarte în septembrie 2006, pentru acte teroriste datând din 9 noiembrie 2005. În acea zi, trei atentate sinucigașe, comise în special de soțul ei, au devastat trei hoteluri din Amman, cauzând moartea a 60 de persoane.

Sursa foto: gandul.info

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.