IPJ Constanţa a deschis o anchetă Cum a reuşit Marian Mahu să evadeze din sediul Poliţiei Cuza Vodă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mrian Mahu pentru săvârşirea infracţiunii de  furt calificat prin violare de domiciliu.

În rechizitoriu se arată cum acesta a reuşit să evadeze din sediul Poliţiei Cuza Vodă.

"Inculpatul a găsit o sârmă din cupru cu care a reusit să-şi desfacă caătuşele, iar apoi a fugit din Postul de Poliţie", se arată în document.

La câteva zile de la incident, tânărul a fost săltat, în baza unui mandat de aducere.

De asemenea, IPJ a deschis o anchetă în acest caz, la finalul acesteia, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.
Iată ce au reţinut oamenii legii în cazul lui Marian Mahu, trimis în judecată în stare de arest preventiv:

S-a reţinut că în noaptea de 25/26.07.2014, in jurul orei 02:00, aflându-se la un bar din comuna Cuza Voda, inculpatul Mahu Marian s-a hotarat sa mearga la locuinta persoanei vatamate M.I. despre care stia ca vanduse un apartament, ca locuia singura, iar in acea noapte nu era acasa.
Inculpatul s-a deplasat pe strada Teiului, nr. 37, comuna Cuza Voda, judetul Constanta. A patruns in curte pe poarta ce era deschisa si s-a indreptat catre un geam al dormitorului, l-a deschis prin fortare si, prin escaladarea ferestrei, a patruns in casa.
Inculpatul Mahu Marian a cautat bunuri de valoare ravasind toate incaperile casei.
Intr-una din camerele casei a gasit un plic ce continea suma de 6000 de euro pe care a luat-o.
De asemenea, a mai luat un ceas de dama si un telefon mobil marca Nokia, dupa care a parasit locuinta persoanei vatamate si s-a intors la acelasi bar, cu bunurile sustrase asupra sa.

In ziua de 26.07.2014, in jurul orei 07:30 inculpatul s-a deplasat la martorul M.F. pe care l-a rugat sa-l insoteasca in municipiul Medgidia pentru a schimba suma de 6000 de euro, despre care i-a spus ca a primit-o de la bunica sa din Italia.
In jurul orei 08:30 cei doi s-au deplasat la o casa de schimb valutar de pe strada Republicii, nr. 7, Medgidia, judetul Constanta, unde isi desfasura serviciul martora A.B..
Inculpatul a schimbat suma de 500 de euro in lei, iar apoi a schimbat 10 bancnote de 500 de euro in 100 de bancnote a cate 50 de euro.

In timp ce se aflau in incinta casei de schimb valutar, cei doi au spus: „vom pradui acesti bani la piscina la Aqua Magic, in municipiul Constanta”, cuvinte auzite de martora mentionata. 
Impreuna cu martorul M.F., inculpatul s-a deplasat la diverse magazine de unde a cumparat mai multe articole vestimentare barbatesti, cheltuind aproximativ 1200 – 1300 lei.
Dupa aceasta cei doi s-au deplasat in comuna Cuza Voda, la locuinta concubinei martorului M.F. unde inculpatul Mahu a lasat spre pastrare ceasul de dama, telefonul sustras si suma de 4350 de euro. Despre acest aspect avea cunostinta doar martorul Meregiu, care nu stia insa ca bunurile sunt sustrase.
In comuna Cuza Voda, cei doi s-au intalnit cu martorul P.I. caruia inculpatul i-a solicitat sa mearga cu masina sa pana in Constanta si sa se distreze impreuna.
Inculpatul impreuna cu cei doi martori au plecat in statiunea Mamaia, judetul Constanta la parcul de distractii Aqua Magic.
In tot acest timp, organele de politie din cadrul Postului de Politie Cuza Voda, sesizate de catre persoana vatamata in dimineata zilei de 26.07.2014, au demarat cercetarile si investigatiile in vedere descoperirii autorului furtului.
In acest sens politistii s-a deplasat la casele de schimb valutar din Medgidia si au identificat-o pe martora A.B. care le-a relatat cele prezentate mai sus.
In continuare, avand un cerc de suspecti format din persoanele cunoscute cu preocupari infractionale in Cuza Voda, politistii s-au deplasat la Aqua Magic in vederea identificarii autorilor infractiunii.
La intrarea in parcul de distractii oraganele de politie l-au identificat pe inculpat si pe cei doi martori.
Fiind intrebat cu privire la fapta, inculpatul a recunoscut ca el a savarsit-o, iar martorii nu au stiut acest lucru.
Toate trei persoanele au fost conduse la sediul Postului de Politie Cuza Voda in vederea continuarii cercetarilor.
Avand in vedere ca inculpatul recunoscuse savarsirea faptei, ca  in cauza se intrevedea posibilitatea reala de a se dispune masuri preventive si tinand cont de trecutul infractional al inculpatului, organele de politie au procedat la incatusarea inculpatului Mahu Marian care a fost lasat pe holul imobilului in care functioneaza Postul de Politie, pana se proceda la audierea celor doi martori.
Inculpatul a gasit o sarma din cupru cu care a reusit sa-si desfaca catusele, iar apoi a fugit din Postul de Politie.
In urma demersurilor facute de lucratorii de politie la membrii familiei inculpatului, tatal acestuia a declarat verbal ca il va aduce personal pe fiul sau.
In dimineata zilei de 29.07.2014 organul de cercetare penala a emis mandat de aducere in baza caruia inculpatul a fost condus la sediul Postului de Politie, iar apoi la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Medgidia.
Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv.
Potrivit art. 4 alin. 1 N.C.pr.pen., inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre penală definitivă.

sursă foto: ampress

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evadare ca-n filme din Poliţia Cuza Vodă „Vom prădui aceşti bani la piscină, în Aqua Magic“

09 Aug 2014 2047