Istoria adidașilor și influența lor în lumea de azi



În prezent, articolul vestimentar pe care oamenii îl poartă cel mai des sunt adidașii, în special cei urbani și casual, care sunt perfecți pentru a alcătui o ținută bună, pentru a combina și pentru a avea mai multe perechi. Unii oameni sunt fani în totalitate ai adidașilor, alții preferă ceva mai formal, cum ar fi pantofii, dar de când au apărut pe piață primii pantofi de sport, aceștia au dat o direcție nouă și diferită lumii modei.
 
Adidașii aduc confort, culoare, stil și neutralitate ținutelor de zi cu zi, iar în acest articol vă vom povesti puțin despre cum au apărut, cum au fost folosițite de-a lungul istoriei și care sunt cele mai populare modele astăzi.
 
Originea și istoria pantofilor
 
Dacă ne întoarcem cu mult în timp, totul datează din anul 8000 î.Hr., când papucii din lemn erau folosiți pentru a avea grijă de picioare. Sportivii de sex masculin din Grecia Antică, locul de naștere al primelor sporturi și al cunoscutei Olimpiade, numită după orașul Olympia, își desfășurau activitățile fizice desculți și semi-dezbrăcați, dar, în unele cazuri, pentru a nu-și deteriora picioarele în timpul alergării sau înalte situații, le înfășurau cu benzi de pânză.
 
Încă din anul 3000 î.Hr. au apărut primii pantofi de alergare din piele, care au devenit cu adevărat celebri în anul 480 î.Hr., creați de același om care a dat naștere maratonului, numit Philipide, dar cunoscut și sub numele de mesagerul grec. Potrivit legendei, a fost trimis de la Maraton la Atena pentru a anunța victoria împotriva perșilor în bătălia de la Maraton. Acest om a fost responsabil pentru o adevărată schimbare în lumea sportului și a încălțămintei, deoarece datorită lui, acești pantofi rustici din piele au fost folosiți pentru a îmbunătăți sănătatea sportivilor din Grecia Antică.
 
Peste secole, însecolul al XVIII-lea, în 1796, în SUA, acești pantofi vechi din piele au fost îmbunătățiți prin adăugarea unei tălpi de lemn mai ferme. Deși nu erau destinați utilizării sportive, aceștia au devenit foarte importanți pentru uzul zilnic al tuturor, cu modeles peciale pentru femei și bărbați. Erau la modă la acea vreme și aici începe să se întrevadă o tendință care seamănă cu pantofii de sport pentru femei și bărbați sau unisex de astăzi.
 
Adidași damă vezi pe Emag gama completă.
 

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, muncitorii din fabricile de automobile și de roți de bicicletă au început să folosească cauciucul rămas pentru a fabrica un nou tip de pantofi. Astfel, au apărut pantofii cu talpă de cauciuc destinați muncitorilor. Scopul lor era de a preveni ca excesul de ulei să se lipească de picioare. Ani mai târziu, acest material a început să capete importanță și în lumea sportului.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum să porţi adidaşi la modă cu diferite ţinute?

25 Feb 2022 2742

Activități sportive potrivite pentru vacanța de vară

07 Aug 2021 2012

Cum se curăță o pereche de adidas Superstars

16 Apr 2021 3003

Încălțăminte în valoare de peste 500.000 lei, confiscată în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

17 Mar 2020 2303

Mii de perechi de încălţăminte, confiscate la P.T.F. Giurgiu. Ce valoarea aveau. Cine dorea să le introducă ilegal în țară (galerie foto)

07 Mar 2020 2337

umblat.ro Gerarul aduce Semimaratonul și Sky Run

25 Nov 2015 2554