Istoria celor 2 ani pe care Becali i-a petrecut în închisoare Cum i-a convins pe judecători să-l elibereze - „Dacă mă eliberați, consolidez HCM Constanța”

Gigi Becali ar putea redeveni un om liber. Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis vineri cererea lui de eliberare condiționată. Decizia nu este însă definitivă, iar procurorii DNA au contestat-o deja.
 
Cu alte cuvinte, Gigi Becali ar putea fi eliberat în cursul zilei luni, informează stirileprotv.ro. 

Becali a ispășit aproape doi ani din condamnarea de trei ani și jumătate. În plus, a scris după gratii două cărți și se pregătește să mai publice una.

După gratii, Becali a muncit, a publicat două cărți și s-a apucat de a treia. „Muntele Athos, patria Ortodoxiei" de 180 de pagini a fost tipărită în 9.000 de exemplare. „Becali și Steaua" cuprinde povești haioase de când este patron al echipei din Ghencea. Iar a treia carte se va numi „Becali, Parlamentul Europei și Parlamentul României". Pentru fiecare volum a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

„Sunt întrunite toate condițiile privind eliberarea condiționată. Clientul meu a fost recompensat de 11 ori în penitenciar pentru bună purtare, a ispășit două treimi din pedeapsă, deci cred că sunt șanse mari pentru a fi eliberat condiționat", a declarat Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, potrivit stirileprotv.ro.

Procurorii DNA au susținut în schimb că Becali „nu s-a îndreptat în închisoare" și au invocat momentul în care deținutul a purtat un guler cervical și a susținut că are dureri în speranța că va fi eliberat.

Becali a recunoscut că se prefăcea și mergea strâmb ca să-l înduplece pe judecător. Glumeț, președintele ședinței de judecată l-a întrebat pe Becali dacă este o boală boierească, moment în care toată sala a izbucnit în râs. Replicile au continuat în același ton:

JUDECĂTOR: „Bine, bine... Și dacă vă eliberez, ce veți face cu Steaua?"
GEORGE BECALI: „Eeee...Dacă Steaua îmi aduce bani o țin, dacă nu o dau." 

JUDECĂTOR: „Bine. Atunci investiți la HCM Constanța."
GEORGE BECALI: „Dacă mă eliberați, consolidez HCM Constanța."

După ședința de judecată Gigi Becali a fost adus la secția exterioară a penitenciarului Poarta Albă de aici de la Valea Seacă, unde va rămâne și în următoarele zile.

Procurorii DNA au contestat deja decizia, așa că Becali rămâne după gratii până când Tribunalul Constanța va stabili un nou termen de judecată. 

Drumul lui Becali de la condamnare la o posibilă eliberare

20 mai 2013 - Gigi Becali este condamnat la 3 ani de închisoare cu execuare în dosarul în care a fost cercetat pentru schimbul de terenuri cu MApN;

4 iunie 2013 - Gigi Becali este condamnat la încă 3 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Valiza". După această nouă condamnare, Gigi Becali primește un spor de pedeapsă de încă șase luni de închisoare, pe lângă cei trei ani cu executare la care fusese oricum condamnat pentru schimbul de terenuri cu MApN.

11 martie 2014 - Gigi Becali se plânge de tortură și tratamente inumane în închisoare. În petiție Becali se plânge de viața grea din penitenciarul Poarta Albă și spune că este „supus torturii și tratamentelor inumane". Ca să fie mai bine înțeles patronul Stelei explică: „Nu îmi este permisă efectuarea unei intervenții chirurgicale și a tratamentului aferent într-o unitate spitalicească fără pază, din afara țării, dotată cu aparatură medicală necesară, pentru soluționarea bolii grave de care sufăr". Becali atașează petiției și raportul de expertiză medico-legală în care se afirmă că milionarul suferă de hernie de disc circumferențială și protuzie discală, spondiloză cervicală, insuficiență circulatorie vertebro-bazilară, gastrită cronică, dislipidemie și esofagită de reflux. Asta după ce Tribunalul Constanța îi respinsese lui Becali cererea de întrerupere a pedepsei pentru a se opera, așa cum solicitase, la o clinică din Germania. 
 
19 martie 2014 - Gigi Becali află că nu va fi eliberat din închisoare pentru a fi operat. Vești proaste pentru Gigi Becali. Magistrații Curții de Apel Constanța resping în 19 martie 2014 solicitarea patronului Stelei de a părăsi Penitenciarul Poarta Albă pentru a se opera la coloană într-o clinică privată, fără pază. 

21 martie 2014 - Gigi Becali îi cere lui Traian Băsescu să declanșeze o anchetă la ANP. Șeful Stelei susține că are dreptul să plece acasă. Becali se plânge că, deși legea îi dă dreptul să primească o permisie de câteva zile pentru că ar îndeplini toate condițiile impuse de lege, șeful închisorilor ar fi adăugat condiția că orice deținut, inclusiv el, să petreacă cel puțin patru luni într-o închisoare înainte să fie lăsat să plece acasă.

24 martie 2014 - Gigi Becali cere jurnaliștilor să nu mai publice informații despre familia sa.

28 martie 2014 - Traian Băsescu îi răspunde lui Gigi Becali. Președintele Traian Băsescu decide neacordarea grațierii individuale lui George Becali ca urmare a analizării dosarului de grațiere a acestuia. 

28 aprilie 2014 - Vești bune pentru Becali. Începe munca la Academia Hagi și află că va avea o zi liberă din penitenciar, pentru bună purtare.

29 aprilie 2014 - În a doua zi de muncă la Academia de fotbal Gheorghe Hagi, Gigi Becali are musafiri. Pe lângă noua funcție de consilier sportiv la Academia de fotbal finanțatorul Stelei are în subordine zece deținuți pe care-i coordonează. 

9 mai 2014 - Gigi Becali află că nu primește învoirea de o zi promisă de penitenciar.

12 mai 2014 - Gigi Becali își angajează avocat portughez pentru a-l reprezenta la CEDO.

12 mai 2014 - Ponta îi răspunde lui Becali. „Pe Gică Popescu chiar l-aș grația în prima zi, iar Becali cred că a suferit, a plătit...în general, cred că mai bine le iei oamenilor banii dacă au făcut ceva ilegal. Nu mi-am ascuns simpatia", a spus Ponta la un post TV. 

13 mai 2014 - Becali se întoarce la Poarta Albă. 

14 mai 2014 - Gigi Becali este sancționat după conferințele de presă din prima sa zi de libertate.
 
17 iunie 2014 - Gigi Becali poate primi din nou vizite. Acuză în instanță că e transformat în sclav de lux și plânge în timpul pledoariei.
 
2 septembrie 2014 - Gigi Becali își schimbă avocatul și acuza Administrația Penitenciarelor de încălcarea unor drepturi și recompense.
 
17 septembrie 2014 - Gigi Becali este eliberat din Penitenciarul Poarta Albă. Finanțatorul echipei Steaua primește o permisie de cinci zile.
 
18 septembrie 2014 - Becali se întâlnește în secret cu jucătorii Stelei.
 
20 septembrie 2014 - Permisia lui Gigi Becali se termină, dar nimeni nu îl vede plecând din Pipera.
 
22 septembrie 2014 - Judecători: Becali poate să aibă telefon mobil, dar va continua să meargă la muncă însoțit de un supraveghetor.
 
3 octombrie 2014 - Gigi Becali, din nou în fața instanței: „Nu sunt periculos. Dacă ies din închisoare, fac dragoste, nu infracțiuni".
 
24 octombrie 2014 - Instanța refuză să îi taie șase luni din pedeapsă, în dosarul „Valiza”
 
3 decembrie 2014 - Gigi Becali pierde marca Steaua. Decizia este definitivă.
 
27 decembrie 2014 - În cea mai mare discreție posibilă, Gigi Becali primește o nouă permisie de cinci zile. Nici măcar Hagi nu știe ce program are.
 
6 martie 2015 - Judecătorii Tribunalului Medgidia decid că Gigi Becali poate fi eliberat. 


Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: jurnaluldenordvest.ro



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.