ISU Constanţa şi-a deschis porţile de „Ziua Internaţională a Copilului”

Ziua Internaţională a Copilului constituie un prilej minunat de a sărbătorii alături de aceştia şi, în acelaşi timp, o ocazie de a-i învăţa să trăiască în siguranţă, protejându-se şi protejându-i pe cei din jur.



În acest context, premergător acestei zile de sărbătoare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa a organizat şi desfăşurat o serie de activităţi pentru toţi copiii din judeţ, atât la Detaşamentul de Pompieri Constanţa - Oraş, cât şi la Detaşamentul de Pompieri Constanţa – Palas.



În cadrul „Zilelor Porţilor Deschise” au trecut pragul pompierilor militari aproximativ 500 elevi şi 35 cadre didactice, învăţând în mod practic, cum să-şi protejeze viaţa şi mediul înconjurător.

De asemenea, prin intermediul materialelor video prezentate, exerciţiilor practice şi al jocurilor tematice pregătite special pentru ei de către reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire, copii au învăţat cum să se comporte adecvat pe timpul producerii unui cutremur, însuşindu-şi totodată noţiunile de bază pentru acordarea primului ajutor medical.



Totodată, au fost familiarizaţi cu măsurile de preîntâmpinare a situaţiilor de urgenţă, în special a incendiilor şi a înecurilor, pompierii militari antrenându-i pe copii în discuţii şi activităţi cu caracter educativ, stimulându-i astfel să concluzioneze, ei înşişi, asupra pericolelor la care s-ar expune prin nerespectarea regulilor preventive specifice situaţiilor de urgenţă menţionate, analizate într-o manieră adaptată vârstei lor.



Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului nu se încheie aici pentru că, în această săptămână, se vor mai desfăşura astfel de vizite la nivelul ISU Constanţa, dar şi lecţii deschise şi exerciţii de evacuare la nivelul unităţilor de învăţământ atât din mediul urban, cât şi din cel rural, prin prezentarea modalităţilor de protecţie individuală şi colectivă pe timpul unor situaţii de urgenţă.


Acţiunile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă au caracter permanent, cu scopul creşterii culturii de securitate şi asigurării climatului de siguranţă la nivelul comunităţilor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 166

Exercițiu de pregătire în caz de cutremur cu participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hașdeu” Constanța (Galerie FOTO)

23 Apr 2024 193

Intervenție a pompierilor ISU Constanța în Cimitirul Central. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 1323

Accident rutier în Eforie Nord, județul Constanța. O mașină a ieșit de pe carosabil și a intrat în peretele unei case

20 Apr 2024 907

UPDATE Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 2837

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 665

Salvatorii din Constanța alături de copii, cu „iepurașul pompier”

19 Apr 2024 417

UPDATE Atenție! Avertizare de Cod portocaliu de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea

17 Apr 2024 804

UPDATE Incendiu în localitatea Băltăgești, județul Constanța

17 Apr 2024 466

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1000

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 1088

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 3169

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 348

Știri Constanța Weekend de foc pentru pompierii ISU Dobrogea

15 Apr 2024 463

ISU Constanța Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid! Măsuri de prevenire

15 Apr 2024 332