ISU Dobrogea avertizează Atenţie la coşurile de fum şi mijloacele de încălzire!

Detaşamentul de Pompieri Constanţa-Palas a fost mobilizat în această dimineaţă, în jurul orei 08.30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă improvizată, în localitatea Valu lui Traian.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au intervenit operativ, limitând propagarea focului la vecinătăţi. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din sobă. Ca urmare a producerii incendiului au ars materiale textile şi mobilierul din locuinţa improvizată. Din fericire, nu au existat persoane rănite.
 
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, ISU Constanţa recomandă cetăţenilor respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:
-         se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
-         depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 centimetri la sobele de cărămidă sau teracotă;
-         în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu o tăviţă metalică având dimensiunile de minim 70x50 centimetri;
-         cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.
 
Tot în cursul acestei dimineţi, în jurul orei 09:20, Staţia de Pompieri Tuzla a intervenit pentru stingerea unui incendiu la acoperişul unei case din localitatea Tuzla.

Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat cu operativitate incendiul, împiedicând propagarea flăcărilor şi limitând considerabil pagubele materiale. A ars funinginea din interiorul coşului de fum, iar o parte din locuinţă a fost inundată cu fum, ceea ce înseamnă că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de coşul de fum necurăţat de funingine.

ISU Constanţa aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că, burlanele şi coşurile de fum sunt generatoare de incendii cu pondere însemnată în această perioadă a anului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.