UPDATE 2 - Protestul s-a mutat la Biobaza Constanţa. Iubitorii de animale au discutat cu Decebal Făgădău în fața primăriei

Iubitorii de animale au ieșit din nou în stradă. Aproximativ 30 de persoane protestează în aceste momente în faţa sediului Primăriei Constanţa. Ei îl somează pe primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, să iasă afară din Primărie și să discute cu ei.

Protestatarii vor să știe ce s-a întâmplat cu ancheta în cazul lui Bursuc și cer să vadă contractul pe care municipalitatea l-a semnat cu firma care are în grijă Biobaza. De asemenea, cer explicații de la șefa Serviciului de Ecarisaj, Cristina Itoafă.


UPDATE 1, ora 15.05

Decebal Făgădău a coborât pentru a discuta cu protestatarii. Acesta le-a propus celor care s-au adunat aici să se întâlnească o dată pe lună pentru a discuta despre acest lucru. 

Făgădău a ținut să precizeze ca auditorii de conturi veniți în control la municipalitate au auditat inclusiv acest contract cu Puppy Vet, însă s-au depistat ceva probleme.

În prezent avocații caută cea mai bună soluție în privința acestui contract.

Marți, la ora 11.00, primarul interimar se va întâlni cu iubitorii de animale. 

UPDATE2, ora 19.00

Oamenii care au protestat astăzi în faţa sediului primăriuei Constanţa s-au dus şi la Clinica Veterinară a Animalelor fără Stăpân din Constanţa, situat pe strada Vârful cu Dor.  În urma discuţiilor avute, primarul interimar al Consanbţei, Decebal Făgădău a contactat persoanele responsabile de Biobaza Constanţa, spunându-le să le dea voie oamenilor înăuntru. Aşadar, vizita protestatarilor a fot una autorizată.
Odată ajunşi în faţa clinicii veterinare, grupul de protestatari a vrut să vadă în ce condiţii erau transportate animalele care tocmai erau aduse cu duba la sediu. „Oamenii au cerut să vadă cum sunt transportaţi câinii pe călduriele acestea. Şi normal că au fost revoltaţi şi indignaţi atunci când au văzut că animalele erau ţinute efectiv în plasele de prindere, nici măcar în cuşti, iar în duba aceea nu există ventilaţie, astfel că au ripostat“, a explicat Sorin Belu de la Baricada Verde, cel care a organizat acţiunea de protest de astăzi.
Pentru că spiritele s-au încins, lucrătorii de la Biobaza Constanţa au apelat la serviciile firmei de pază, iar protestatatrii au anunţat poliţia, acuzând că ar fi fost închişi în incinta clinicii veterinare a animalelor fără stăpân. 


Citeşte şi: 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ion

10 Jul, 2015 09:20

si ce au rezolvat? mie mi-au luat catelul de pe strada si mi l-au dat dupa 8 zile, castrat, batut, bolnav, fara posibilitate de a se face bine, solutia de ultima ora fiind eutanasierea. nenorocitul ala de veterinar de acolo nu se poate numi doctor de animale, doar calau.

Articole asemanatoare

Bursuc nu a fost uitat! Baricada Verde se pregătește de protest!

28 Oct 2015 2241

Protest pentru condiţiile execrabile în care sunt ţinuţi câinii de la controversata Biobază (galerie foto)

05 Aug 2015 2500

Ecouri după drama lui Bursuc Contractul cu Puppy Vet, luat la bani mărunţi. Decebal Făgădău - „Unde-i lege, nu-i tocmeală“

15 Jul 2015 2583

Oamenii, revoltaţi de felul în care erau transportaţi câinii Protestul iubitorilor de animale s-a mutat la Biobaza Constanţa

09 Jul 2015 3409

Baricada Verde pune la cale un protest Cazul căţelului Bursuc, ecouri după o lună

05 Jul 2015 2468

UPDATE. Viceprimarul Decebal Făgădău solicită o anchetă Protest pentru căţelul Bursuc la Constanţa (video)

02 Jun 2015 6702