Stiri calde

Jandarmii au folosit armamentul din dotare S-a tras ca la război după hoţii de combustibil



În zilele de sâmbătă şi duminică, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a fost executată o acţiune pe linia prevenirii sustragerilor de produse petroliere, la care au participat 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi ale Conpet S.A..
Cu prilejul acestei acţiuni s-au desfăşurat mai multe descinderi în următoarele localităţi:
La Năvodari, unde au fost depistate şase persoane şi trei autotrenuri marca „MAN”, una dintre acestea era încărcată cu 27 tone de ţiţei. Două persoane au fost conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
Într-o locaţie ce face legătura între DN 22C cu localitatea Nisipari, a fost depistată o persoană şi mai multe bunuri, printre acestea numărându-se:
  • Furtun din cauciuc de culoare neagră, în lungime aproximativă de 1,5 , cu diametrul de 5-7 cm, având la ambele capete mufe metalice, una cu filet la exterior iar cealaltă cu filet la interior;
  • un robinet metalic de trecere de culoare albastră cu rozetă de culoare roşie, de 1 ţol şi ¼;
  • un furtun din cauciuc de culoare neagră în lungime aproximativă de 25 cm la ambele capete cu mufe metalice, cu filet şi un manometru tip tub de oxigen;
  • Saci de culoare neagră din rafie cu miros specific de petrol;
  • două telefoane marca Nokia, unul de culoare gri cu negru şi celălalt de culoare neagră;
  • o tijă metalică tip sondă, lungă de aproximativ 1,70 m şi diametrul de aproximativ 1 cm, prevăzută la un capăt cu vidia sudat iar la celălalt capăt cu mâner metalic având grosime de aproximativ 2 cm, în lungime de aproximativ 25 cm sudat în poziţie perpendiculară pe tijă;
  • două bidoane metalice cu capacitate de 20 litri ce conţineau ulei ars (unul cu aproximativ 5 litri iar celălalt cu aproximativ 2 litri);

În apropiere de localitatea Cumpăna, în zona Autostrăzii A4, în urma decopertării conductelor de transport produse petroliere au fost descoperite două instalaţii, astfel.
- La o adâncime de aproximativ 1,5 m, s-a descoperit o instalaţie artizanală constând într-o şarnieră care avea montată o reducţie şi un robinet de doi ţoli cu canea. Aceasta se prelungea cu o ţeavă metalică cu diametrul exterior de 5 cm, iar orificiul din conductă prin care se extrăgea ţiţei fiind de 20 mm;
- Instalaţia a fost dezafectată prin aplicarea unui cep de lemn şi un petic metalic sudat.
Pe o altă conductă, s-a descoperit o instalaţie artizanală constând într-o şarnieră care avea montată o reducţie şi un robinet de doi ţoli cu canea, care se prelungea cu o ţeavă metalică cu diametrul exterior de 5 cm, orificiul din conductă prin care se extrăgea ţiţei fiind de 20 mm;
Instalaţia a fost dezafectată prin aplicarea unui cep de lemn şi un petic metalic sudat. Ambele ţevi intrau într-o conductă de azbociment cu diametrul de 120 cm printr-o spărtură de 40x40 cm. Nu s-au înregistrat pierderi de ţiţei şi nu a fost poluat solul.


Din alte locaţii aflate în Constanţa au mai fost ridicate şase autovehicule respectiv, un autoturism Mercedes Brek , o autoutilitară marca Iveco, cu nouă rezervoare a cîte o tonă, un autoturism Opel Omega, un Renault Espace, care prezenta un rezervor de o tonă, un Ford Mondeo şi o Dacia 1300.


De asemenea au fost luate măsuri de blocăre a unor posibile trasee de retragere ale unor autovehicule în care s-ar afla şi unele persoane suspecte de furturi de combustibil de pe raza judeţului Constanţa. A fost identificat în trafic un autoturism marca BMW suspect, s-a încercat blocarea acestuia, şoferul nu a oprit, moment în care jandarmii au executat somaţia legală. Conducătorul auto nu s-a suspus, a demarat, avariind uşor aripa stânga-faţă a autospecialei. Autoturismul suspect a fost urmărit pe itinerarul str. Avram Iancu-str. Bucureşti-Bd. I.C. Brătianu-DN 22C-Poarta Albă.
La ieşirea din localitatea Poarta Albă s-a luat măsura de blocării sensului de mers către localitatea Murfatlar precum şi somarea acestuia. S-a executat foc asupra autoturismului cu un număr de opt cartuşe, vizând zona radiatorului şi a pneurilor faţă.
Autoturismul nu a oprit, a întors şi s-a deplasat către localitatea Poarta Albă, zonă în care s-a pierdut contactul vizual cu acesta.
Între localităţile Murfatlar şi Nisipari, un alt echipaj de jandarmi a executat semnale de oprire luminoase şi acustice. Autoturismul marca BMW a redus viteza de deplasare dar nu a respectat semnalele de oprire. Pentru acest lucru a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, dar autoturismul şi-a continuat deplasarea către localitatea Murfatlar. A depăşit barajul organizat de efectivele de jandarmi, moment în care subofiţerul a executat două focuri de armă înspre autoturism, vizând zona pneurilor.
Mai târziu, autovehiculul a fost găsit abandonat în apropierea comunei Lanurile şi prezenta portiera din partea dreaptă faţă avariată şi urme de glonţ pe bara de protecţie din faţă, în partea dreaptă a acesteia, iar stopul din partea stângă-spate era spart.
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre dosarele lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, se întoarce la DNA

17 Jan 2019 2108

Reacția Parchetului General după decizia CCR privind protocoalele cu SRI

16 Jan 2019 249

Procurorii Onea și Negulescu urmăriți penal. Incredibil ce acuzații li se aduc. Alți trei procurori și trei ofițeri de poliție judiciară, anchetați în dosar

14 Jan 2019 279

CSM a luat decizii importante. Vizaţi, procurori din Tulcea şi Constanţa

12 Jan 2019 1101

Se caută specialist în domeniul percheziţiilor informatice în Parchetul Curţii de Apel Constanţa

07 Jan 2019 445

Caz șocant. O femeie a incendiat intenționat casa în care erau soțul și cumnatul ei. Cei doi bărbați au murit

04 Jan 2019 357

Prim-procuror nou la Parchetul Curţii de Apel Constanţa

04 Jan 2019 832

Ce spune vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache despre sesizarea la Parchet împotriva şefului statului, cerută de Liviu Dragnea

16 Dec 2018 284

Poliția Română Noi măsuri preventive ce stabilesc supravegherea judiciară, pentru 113 persoane

15 Dec 2018 387

Revista presei locale

13 Dec 2018 407

La Istria a fost gasit un membru inferior al unui corp uman (picior) carbonizat

10 Dec 2018 1405

Carmen Iohannis, citată la Parchetul General

10 Dec 2018 337

Vedetă cunoscută, urmărită penal de procurori pentru fraudă. Ce acuzații i se aduc și ce a declarat avocatul acesteia

08 Dec 2018 987

Reuniune festivă a procurorilor generali ai Curților de apel. Cine a participat la eveniment

16 Nov 2018 323

A depus denunţ penal. Deputatul USR Stelian Ion, audiat la Parchetul ÎCCJ, în calitate de martor al evenimentelor din 10 august (document)

13 Nov 2018 549