Jandarmii au spus „Prezent” activităţilor din programul ”Școala Altfel”

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost gazdă, ieri, pentru 30 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Constanţa. Elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările ce au fost  adresate cu privire la istoricul, atribuţiile și misiunile specifice Jandarmeriei.
De asemenea, elevii au vizitat Sala Tradițiilor, amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța şi au urmărit un film de prezentare a instituției. La sfârșitul activităților, unii dintre elevi și-au exprimat dorința de a deveni jandarmi atunci când vor fi mari.
Tot ieri,  jandarmii constănțeni împreună reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța  au continuat seria acțiunilor preventiv-educative în rândul elevilor, desfășurate în baza acordurilor de parteneriat încheiate cu instituțiile de învățământ din județul Constanța.  Astfel, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța împreună cu psihologul Carmen Lipan din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au fost oaspeții elevilor care învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Constanţa.
Jandarmii au adus în atenția elevilor principalele genuri de fapte cu caracter infracțional sau contravențional ce pot fi comise în incinta și în zonă adiacentă instituțiilor de învățământ, cauzele care favorizează producerea acestora și care sunt sancțiunile prevăzute de lege în astfel de situații.
De asemenea, alte teme de discuție au punctat aspecte legislative cu privire la atribuțiile Jandarmeriei, prevederile actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice, prevenirea delincvenței juvenile precum și consecinţele juridice produse în cazul adoptării unor comportamente antisociale.
Reprezentantul C.P.E.C.A. Constanța a pus accentul pe efectele negative ale consumului de alcool, tutun și droguri. Pe fondul vizionării unor filme tematice, adolescenţilor le-au fost prelucrate şi principalele  cauze care generează consumul de droguri în România, dar și aspecte referitoare la răspunderea juridică ce derivă din deținerea unor astfel de substanțe.
În perioada 19-22 aprilie a.c., demersul informativ-preventiv va continua la mai multe instituții de învățământ din Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Costinești şi 23 August.
Totodată, elevilor din ciclul liceal li se va prezenta oferta educațională a instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.
De asemenea, în aceeaşi perioadă ,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa va mai fi vizitat şi de alţi elevi ai unor instituţii de învăţământ din municipiul Constanţa, în scopul familiarizării acestora cu istoricul, atribuţiile şi misiunile specifice Jandarmeriei Române.
Desfășurarea acțiunilor preventiv-educative în instituțiile de învățământ, urmărește prevenirea violenței în mediul școlar, pregătirea antivictimală, dezvoltarea unui comportament  prosocial în rândul elevilor, dezvoltarea dialogului cu aceștia în vederea identificării problemelor cu care se confruntă și găsirea unor soluții pentru eliminarea acestora.      

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța descoperă lumea poliției în cadrul programului „Școala altfel” (FOTO)

21 Feb 2024 585

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Nenițescu” Tulcea, în vizită la ISU Delta (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 578

„Școala altfel” la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

19 Feb 2024 683

„Școala altfel”, alături de polițiștii din Constanța. Iată ce au învățat elevii (FOTO)

10 Nov 2023 723

„Școala Altfel”, la Ministerul Afacerilor Interne. Iată ce au aflat elevii

09 Nov 2023 753

IPJ Tulcea promovează siguranța și educația în cadrul programului "Școala altfel"

08 Nov 2023 818

ISU Argeș Sute de copii au participat la activitățile pompierilor argeșeni din cadrul „Școala Altfel”

27 Oct 2023 674

Preșcolarii de la Grădinița cu program normal "Năsturel" Constanța, „mici vedete" în cadrul Programului național „Școala altfel" (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 1397

Elevii Școlii Generale Gala Galaction din municipiul Mangalia, vizitați de polițiști (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 645

Mangalia Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 912

Asociația Elevilor din Constanța arată cu degetul „Ministerul Educației legalizează fondul clasei!”

13 Oct 2023 1014

Ministrul Educației Programul "Săptămâna Şcoala Altfel" va fi dedicat prevenirii violenţei în şcoli şi a adicţiilor

02 Oct 2023 792

Modificări importante în cadrul Programului național „Școala altfel”. Proiectul, pus în consultare publică (DOCUMENT)

08 Sep 2023 862

„Școala Altfel“ și „Săptămâna Verde”, în Gara CFR Constanța (FOTO)

19 May 2023 1004

Constanța Oră de sport specială pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 23 „Constantin Brîncoveanu“. Pe cine au avut în vizită (GALERIE FOTO)

29 Apr 2023 1652