Jandarmii, în colaborare cu specialişti ai Antidrog Constanţa, desfăşoară activităţi de prevenire în instituţiile de învăţământ

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă activităţile de prevenire a comportamentelor de risc (violenţă; consum de alcool, tutun,  droguri, ş.a.) în rândul adolescenţilor,  în cadrul unor proiecte încheiate între cele două instituţii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, informează IJJ prin intermediul unui comunicat de presă transmis redacţiei.
 
Ieri, reprezentanţi din cadrul proiectului au fost prezenţi alături de un număr de peste 70 elevi şi profesori din cadrul  Şcolii generale nr. 3 din municipiul Constanţa.
 
Elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele genuri de fapte cu caracter antisocial comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.
 
Totodată,  elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care  le-au adresat cu privire la istoricul, atribuţiile, misiunile, rolul şi locul Jandarmeriei într-o societate modernă, în contextul în care anul acesta, la data de 03 aprilie, se împlinesc 165 de ani de la înfiinţarea armei.
    
Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

Azi, 27 martie, reprezentanţii celor două instituţii vor desfăşura activităţi de informare şi prevenire la Liceul Tehnologic CA Rosetti din municipiul Constanţa.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Activități de informare publică privind Legea Anastasia

09 Aug 2023 883