Johnny Cash. Vă mai amintiți de el și de tristele lui melodii? Iată de ce (video)

Azi se împlinesc 13 de ani de când ne-a părăsit cel ce intra pe scenă și își  începea concertele cu Hello, I'm Johnny Cash! (Bună, sunt Johnny Cash!).

Johnny Cash, considerat a fi unul dintre cei mai influenți muzicieni americani ai secolului XX, a fost un solist vocal, chitarist și compozitor american de muzică country.

A fost cunoscut datorită vocii sale grave, joase de bariton, sunetul și senzația unui “tren de marfă” pe care o crea trupa sa Tennessee Three, precum și
pentru atitudinea și stilul său de îmbrăcăminte întunecat, ce i-a câștigat renumele de “Man in Black” (“Omul în negru”).

S-a născut pe 26 februarie 1932 și a jrit, așa cum spuneam, pe 12 septembrie 2003.

Majoritatea muzicii lui Cash, în special cea de la sfârșitul carierei sale, evoca teme triste, de suferință morală și de salvare. Printre piesele sale de referință se numără: “I Walk the Line”, “Folsom Prison Blues”, “Ring of Fire”, “Get Rhythm”, “That Old Wheel” (un duet cu Hank Williams Jr.), “Cocaine Blues” și “Man in Black”.

În întreaga sa carieră, de aproape 50 de ani, Cash a vândut peste 90 de milioane de albume și a ajuns să ocupe “o poziție de vârf în istoria muzicii”.

sursa text: wikipedia.org
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.