Judecătoarea Angela Tatiana Pop exclusă pe motive disciplinare din magistratură

 
În şedinţa de astăzi, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Angela Tatiana Pop, din cadrul Judecătoriei Aiud.
 
Secţia a aplicat sancţiunea excluderii din magistratură, reţinându-se în sarcina sa săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”.
 
S-a constatat că judecătorul a încălcat norme de procedură prin luarea unor măsuri procesuale sau efectuarea unor acte procesuale cu nerespectarea condiţiilor prevăzute de lege având ca efect prelungirea duratei procedurii judiciare în mod nejustificat în peste 170 de dosare, cu o vechime cuprinsă între un an şi zece ani de la înregistrare.
 
Secţia a reţinut că gradul de complexitate al cauzelor nu a justificat în nici una dintre situaţiile verificate durata mare a procedurilor, perspectivă din care nu pot fi ignorate efectele acestei conduite asupra dreptului părţilor la o durată rezonabilă a procedurilor.
 
Hotărârea secţiei va fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului în termen de 20 de zile de la pronunţare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.



Sursa foto: trm.md

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.