Judecătoarea Elena Poiană, suspendată din funcţie de CSM

 
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în şedinţa de astăzi, suspendarea din funcţia de judecător şi de preşedinte, începând de astăzi, a judecătoarei Elena Poiană, preşedintele Judecătoriei Sfântu Gheorghe, ca urmare a dispunerii faţă de aceasta a măsurii arestării preventive.
 
Vă amintim că măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia Penală în 17 februarie 2016, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.
 
Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru judecători în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă.
 
Reamintim că  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în anul 2015.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.