Judecătoarea Geanina Terceanu i-ar fi dat banii luaţi mită unui fost magistrat

 
Unul dintre martorii acuzării în Dosarul Transferurilor a arătat, în faţa anchetatorilor DNA, că, în cadrul discuţiilor avute cu judecătoarea Geanina Terceanu, aceasta i-a mărturisit că a cerut cu peste 100.000 de euro mai mult de la fraţii Becali pentru că jumătate din sumele totale încasate de la aceştia ar fi trebuit să ajungă la fosta judecătoare de la Tribunalul Bucureşti Antonela Costache. Cel puţin aşa scrie în motivarea Curţii de Apel Bucureşti la decizia de arestare a Geaninei Terceanu şi a fraţilor Ioan şi Victor Becali.
 
Martorul mai spune că judecătoarea Terceanu şi-a explicat gestul prin faptul că Antonela Costache i-ar fi dat ei dosarul Transferurilor de jucători. El mai spune că, la o perioadă de timp de la această primă întâlnire, întrucât se apropiau ultimele termene de judecată în dosarul Transferurilor, a mers din nou la judecătoare acasă, împrejurare în care aceasta i-ar fi spus să ia legătura cu familia Becali şi să le transmită că este destul de greu să dea o soluţie de achitare şi că mai doreşte pentru acest lucru încă 105.000 euro.
 
El mai spune că, tot din discuţiile purtate cu Terceanu, ştie că, după ce aceasta a primit cei 105.000 de euro, i-a dat Antonelei Costache 5.000 de euro.
 
Judecătoarea Geanina Terceanu şi fraţii Ioan şi Victor Becali au fost arestaţi, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DNA care o acuză pe judecătoare că a luat mită pentru a-i achita pe cei doi şi pe alţi şase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor. Decizia poate fi contestată la Înalta Curte.
 
Fosta judecătoare Antonela Costache a fost trimisă în judecată, alături de colega ei de la Tribunalul Bucureşti Viorica Dinu, pe 5 iulie 2013, de procurorii DNA, pentru luare de mită în vederea pronunţării unor soluţii favorabile.
 
În acelaşi dosar, procurorii au dispus urmărirea penală în continuare, pentru dare de mită, a lui Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo" la data faptei.
 
În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
 
Judecătorul a dispus achitare pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal, în temeiul dispoziţiilor articolului 10 litera a din Codul de procedură penală din anul 1968, respectiv pentru că "fapta nu există".
 
În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpaţii Ioan şi Victor Becali şi de la suspectul Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012.

 
În 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare.
 

Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul Bucureşti.
 
În urma rejudecării, tot la Curtea de Apel Bucureşti, toţi inculpaţii au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali - câte şase ani şi patru luni, Victor Becali - patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos - trei ani şi opt luni, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, Gheorghe Nețoiu şi Jean Pădureanu - câte trei ani şi patru luni, şi Gheorghe Popescu - trei ani, o lună şi zece zile.
 

sursa foto: renasterea.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul impresar Victor Becali, eliberat condiționat

24 Oct 2018 1711

Șapte ani de închisoare pentru fosta judecătoare Geanina Terceanu. Magistratul a formulat o cerere de recurs în casație

10 Oct 2018 4862

Valeriu-Mihail Terceanu, judecătorul dosarului Colectiv, iese la pensie de azi

03 Sep 2018 1509

O judecătoare de la Constanţa, eliberată din funcţie de către Klaus Iohannis

31 Aug 2018 1622

Ioan Becali, eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

02 May 2018 2542

Frații Victor și Ioan Becali se întorc în spatele gratiilor. Ce pedeapsă au primit în dosarul în care au fost acuzați că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu

20 Feb 2018 1994

Luare de mită Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, în aşteptarea sentinţei finale

03 Feb 2018 4325

Judecătoarea Geanina Terceanu, condamnată pentru luare de mită. Cauza a fost amânată

26 Jan 2018 2218

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, condamnată la 5,6 ani de închisoare pentru mită

06 Dec 2017 2459

Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, condamnată pentru luare de mită. Dosarul, redeschis azi

09 Oct 2017 2262

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, suspectată de luare de mită. Dosarul va fi redeschis în octombrie

18 Jul 2017 2828

Fostul judecător al lui Avraham Morgenstern, Geanina Terceanu, rănită într-un grav accident rutier

01 May 2017 6555

Noi termene de judecată pentru Avraham Morgenstern şi fraţii Mazăre (rechizitoriu)

21 Apr 2017 2716

Geanina Terceanu, judecată de Lucia Rog, Lavinia Lefterache şi Luciana Mera, de la Curtea Supremă

23 Feb 2017 4489

Fostul judecător Geanina Terceanu rămâne sub control judiciar

19 Jan 2017 4049