Jurnalistul Stuart Ramsay, urmărit penal în România

 

Procurorii români au început urmărirea penală împotriva jurnaliștilor britanici care au realizat reportajul despre presupusul trafic de arme din România. Această informație apare în motivarea judecătorului care a hotărât să fie arestați preventiv cei trei români care au făcut figurație în acest reportaj, scrie Digi 24.

Procurorii au cerut mandate de arestare, motivând că reportajul difuzat de postul din marea Britanie a adus atingere siguranţei naţionale. Bărbații implicațI în reportaj au fost acuzaţi că au transmis informaţii false.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au motivat decizia prin care au hotărât să-i trimită după gratii pe cei trei români implicaţi în reportajul despre presupusul trafic de arme din România făcut de Sky News.

Judecătorul spune că singurul argument invocat de suspecţi în apărarea lor a fost că nu au ştiut că reportajul va avea acest subiect şi că habar nu aveau că situaţia va fi prezentată ca fiind reală. Explicaţia nu stă în picioare, spune magistratul. Între Sky News şi suspecţii români nu există niciun contract de prestări servicii, mai spune sursa menționată.



Sursă foto: jurnalul.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DIICOT Se solicită ca un procuror să asiste la audierea lui Stuart Ramsay și a colegilor lui care au realizat reportajul din România

20 Aug 2016 1789

Jurnaliștii Sky News, urmăriți penal Susțin în continuare că reportajul este real

18 Aug 2016 1591

Ambasadorul Marii Britanii în România reacţionează la scandalul Sky News

14 Aug 2016 2159

În această seară, continuă audierile în dosarul Sky News

10 Aug 2016 1810